Τετάρτη 20 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΦΑΡΣΑΛΑ
Παναγροτικό συλλαλητήριο στις 26 Μάρτη

Αγροτική σύσκεψη συγκάλεσε χτες στα Φάρσαλα η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας

Από προηγούμενο παναγροτικό συλλαλητήριο στα Φάρσαλα
Από προηγούμενο παναγροτικό συλλαλητήριο στα Φάρσαλα
Συλλαλητήριο, με τρακτέρ, πραγματοποιούν την ερχόμενη Τρίτη, 26 Μάρτη, οι αγρότες της επαρχίας Φαρσάλων, διεκδικώντας την επίλυση των οξυμένων προβλημάτων τους, που δημιουργεί η αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Η διοργάνωση του συλλαλητηρίου - θα γίνει στις 11 π.μ. στην πλατεία Αγοράς των Φαρσάλων - αποφασίστηκε χτες το πρωί σε αγροτική σύσκεψη, που έγινε σε καφενείο των Φαρσάλων - η διοίκηση της Ενωσης Συνεταιρισμών αρνήθηκε να παραχωρήσει την αίθουσα εκδηλώσεων της Ενωσης για να γίνει εκεί η σύσκεψη - την οποία συγκάλεσε η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας.

Στη σύσκεψη έδωσαν το «παρών» τους πολλοί αγρότες, οι οποίοι δήλωσαν τη θέλησή τους να συνεχίζουν τον αγώνα τους, αντιδρώντας στα καταστροφικά μέτρα της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης για το βαμβάκι και για όλα τα αγροτικά προϊόντα. Οι αγρότες της επαρχίας Φαρσάλων κατήγγειλαν, ιδιαίτερα, την επιχείρηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Γεωργίας να τους κοροϊδέψει με τις ψεύτικες υποσχέσεις που έδινε όλο το προηγούμενο διάστημα περί μιας τιμής πώλησης του προϊόντος και διαμήνυσαν στην κυβέρνηση ότι δε θα μείνουν με «σταυρωμένα τα χέρια», αλλά θα εντείνουν την πάλη τους μέχρι την τελική δικαίωση.

Μιλώντας στη σύσκεψη ο Γ. Πατάκης, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας, υπογράμμισε ότι η τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι βαμβακοπαραγωγοί είναι αποτέλεσμα της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που εφαρμόζει η κυβέρνηση. Ο Γ. Πατάκης αναφέρθηκε στο σύνολο των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος και υπερτόνισε ότι στόχος του αγώνα πρέπει να είναι η ανατροπή αυτής της αντιαγροτικής πολιτικής. Και κάλεσε τους αγρότες της επαρχίας Φαρσάλων να δώσουν μαζικά το «παρών» τους στο παναγροτικό συλλαλητήριο που θα γίνει την Κυριακή 31 Μάρτη στη Λάρισα για τον αγωνιστικό γιορτασμό της 92ης επετείου του Κιλελέρ.

Και στον Τύρναβο

Συλλαλητήριο, με τρακτέρ, πραγματοποιούν την Παρασκευή, 5 Απρίλη, οι αγρότες του Τυρνάβου, διεκδικώντας δίκαιες αποζημιώσεις για τις καταστροφές που υπέστησαν οι καλλιέργειές τους από τον παγετό του περασμένου Γενάρη. Το συλλαλητήριο, που διοργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή των Παγετόπληκτων της περιοχής, θα πραγματοποιηθεί έξω από το Οινοποιείο Τυρνάβου, που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το ΝΑΤΟικό Στρατηγείο.

Οι αγρότες της επαρχίας είναι οργισμένοι με την αφερεγγυότητα της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Γεωργίας, καθώς οι υποσχέσεις της περί «δίκαιων και έγκαιρων αποζημιώσεων» αποδείχτηκαν πολύ γρήγορα ψεύτικες. Υπενθυμίζουμε ότι στην τελευταία συνάντηση που είχε με εκπροσώπους των πληγέντων αγροτών πήρε πίσω τις υποσχέσεις που έδινε στη διάρκεια της τελευταίας αγροτικής κινητοποίησης, ανακοινώνοντας ότι δε θ' αποζημιωθούν για το 100% των ζημιών, ούτε στην παραγωγή, ούτε στο φυτικό και ζωικό κεφάλαιο, δε θα παγώσουν τα χρέη τους στην ΑΤΕ και δε θα δανειοδοτηθούν ατόκως για την αντικατάσταση των καταστραμμένων καλλιεργειών τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ