Τετάρτη 20 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Εμμονή στις συγχωνεύσεις!

Παρά την παταγώδη αποτυχία της συγχώνευσης Εθνικής - Αλφα Μπανκ, το θέμα «του μετασχηματισμού του ελληνικού τραπεζικού συστήματος», προκειμένου να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της ζώνης του ευρώ, επανήλθε στη χθεσινή Γενική Συνέλευση της ΕΕΤ, τόσο από τον υπουργό Οικονομίας Ν. Χριστοδουλάκη, όσο και από τον πρόεδρο της ΕΕΤ και διοικητή της Εθνικής, Θ. Καρατζά.

Ο Ν. Χριστοδουλάκης, στην οποίο είχε χρεωθεί προσωπικά η αποτυχία της συγχώνευσης ETE - Αλφα Μπανκ, θέλησε να πάρει το αίμα του πίσω, κάνοντας διάφορα πικρόχολα σχόλια. Ετσι, ανέφερε πως «...όση και αν ήταν η κρυφή χαρά όσων υποδαύλισαν την αποτυχία της συγχώνευσης των δύο μεγάλων τραπεζών, δεν μπορεί να κρύψει την ανάγκη αναδιάταξης και ισχυροποίησης του ελληνικού τραπεζικού συστήματος». Σε άλλο σημείο έκανε λόγο για «αδήριτη ανάγκη» προετοιμασίας των ελληνικών τραπεζών στα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή αγορά. Για να συμπληρώσει: «Κανένας κακεντρεχής ενθουσιασμός δεν μπορεί να συγκαλύψει την επερχόμενη αναγκαιότητα».

Και οι δύο, Χριστοδουλάκης και Καρατζάς, μίλησαν για την ανάγκη εδραίωσης του ελληνικού τραπεζικού συστήματος στο βαλκανικό χώρο και τη μετεξέλιξή του σε ισχυρό περιφερειακό χρηματοπιστωτικό κέντρο... Ο δε πρόεδρος της ΕΕΤ ανέφερε συγκεκριμένα στοιχεία για το ύψος καταναλωτικών και βιομηχανικών δανείων, που πιστοποιούν την υστέρηση των ελληνικών τραπεζών ως προς τα ευρωπαϊκά επίπεδα, για να υπογραμμίσει ότι τα περιθώρια ανάπτυξης είναι σημαντικά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ