Παρασκευή 9 Δεκέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΒΟΥΛΗ
Με τις δικές τους αντιδραστικές προτάσεις

Χωρίς να βγάλουν άχνα για την ταμπακιέρα, δηλαδή τον βόρβορο του θεσμικού πλαισίου που περιστέλλει δικαιώματα και ελευθερίες του λαού, οι αρχηγοί των υπόλοιπων αστικών κομμάτων παρέθεσαν διάφορες αντιδραστικές προτάσεις για πιο αποτελεσματικούς μηχανισμούς παρακολούθησης των πάντων.

Ο Μιχάλης Κατρίνης, επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, κατέθεσε τις προτάσεις του κόμματός του για «τη δημοκρατική λειτουργία της ΕΥΠ και τη διασφάλιση του απορρήτου των επικοινωνιών», όπως χαρακτήρισε προτάσεις - καρμπόν με τα άλλα αστικά κόμματα, π.χ. για επαναφορά της ΕΥΠ στην αρμοδιότητα του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, η εισαγγελική διάταξη για την άρση του απορρήτου να είναι πιο αιτιολογημένη, την κατάργηση της διάταξης που απαγορεύει στην ΑΔΑΕ να ενημερώνει τους παρακολουθούμενους, την οποία ωστόσο είχε ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ μαζί με την κυβέρνηση, και άλλα παρόμοια. Ενώ εξέφρασε τη βαθιά πίστη του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ στην «εθνική συνεννόηση, για τη λειτουργία των θεσμών».

Ο δε πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυρ. Βελόπουλος, παρέθεσε μέρος των 46 σελίδων που έχει καταθέσει, όπως είπε, για την «αναμόρφωση της ΕΥΠ», στις οποίες περιλαμβάνεται, για παράδειγμα, η «στρατολόγηση Ελλήνων από όλο τον κόσμο ως εθελοντών πρακτόρων» και άλλα τέτοια ανατριχιαστικά, ενώ ο ειδικός του αγορητής, Κ. Χήτας, διευκρίνισε ότι θα πρέπει να υιοθετηθεί ως πρότυπο η λειτουργία των μυστικών υπηρεσιών του Ισραήλ.

Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γ. Βαρουφάκης, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει «κουρελιάσει το Σύνταγμα» και ότι αν συνέβαιναν αυτά στην «αμερικάνικη Γερουσία θα πηγαίνανε αλυσοδεμένοι οι δοτοί δικοί σας» κ.ο.κ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ