Τετάρτη 14 Δεκέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Αθλητικές εγκαταστάσεις βορά στο κεφάλαιο

Στην υλοποίηση ενός σχεδίου «αξιοποίησης και ανάπτυξης των Ολυμπιακών Ακινήτων», προς όφελος όμως των επιχειρηματικών ομίλων και όχι των αθλητών και του λαού, όσο κι αν ισχυρίζονται το αντίθετο, εστίασε ο Κυρ. Μητσοτάκης, μιλώντας χτες το πρωί σε σχετική εκδήλωση του υφυπουργείου Αθλητισμού στο κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ.

Ο ίδιος αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη «συνεργασία», τονίζοντας ότι «καταφέραμε να κινητοποιήσουμε όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία τα οποία είχαμε στη διάθεσή μας και να συνεργαστούμε - χωρίς ταμπού και χωρίς προκαταλήψεις - με τον ιδιωτικό τομέα», ενώ ανακοίνωσε πως τα 54 εκατ. θα δοθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης, άλλα 15 εκατ. από τη «Lamda Development» και 7 εκατ. από κοινοπραξία που θα ανακατασκευάσει το κέντρο αντισφαίρισης, και από άλλες εταιρείες. Παραδεχόμενος, έτσι, ωμά ότι αθλητικά κέντρα που κατασκευάστηκαν με χρήμα και αίμα, κυριολεκτικά, του ελληνικού λαού, αντί να αποδοθούν στον ίδιο, για ελεύθερη πρόσβαση σε αθλητισμό, πολιτισμό και αναψυχή, χαρίζονται στους μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους για την κερδοφορία τους, αποκλείοντας αθλούμενους και σωματεία.

Χαρακτηριστική είναι άλλωστε η περίπτωση του Αγίου Κοσμά, από όπου ξεσπιτώνονται οι Εθνικές ομάδες, καθώς και αθλητές αρκετών Ολυμπιακών αθλημάτων.

Διόλου τυχαία, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λ. Αυγενάκης, παίρνοντας τον λόγο μίλησε περί «πολύ ουσιαστικής και αποδοτικής αξιοποίησης των Ολυμπιακών μας εγκαταστάσεων», μέσα κι από «μεταρρυθμίσεις», ενώ ο διευθύνων σύμβουλος της «Lamda Development», Οδ. Αθανασίου, πανηγύρισε για το γεγονός ότι «για πρώτη φορά στην Ελλάδα, μία ιδιωτική εταιρεία, η "Lamda Development", αναλαμβάνει την αναβάθμιση πολλαπλών Ολυμπιακών εγκαταστάσεων, πέρα από τη δημιουργία του υπερσύγχρονου αθλητικού πόλου που δημιουργούμε μέσα στο Ελληνικό».

Στο επίκεντρο των χτεσινών κυβερνητικών εξαγγελιών βρέθηκαν το νέο Ολυμπιακό Κέντρο Υγρού Στίβου στο ΟΑΚΑ, τα έργα στον εσωτερικό και εξωτερικό χώρο του κεντρικού σταδίου του ΟΑΚΑ, η κατασκευή προπονητικού κέντρου και πισίνας στο Ολυμπιακό Χωριό, η ανακαίνιση χώρων στο κολυμβητήριο «Π. Καπαγέρωφ» του Πειραιά και των ιστιοπλοϊκών μαρίνων στο Μικρολίμανο, καθώς και η αξιοποίηση του Σκοπευτηρίου στον Βύρωνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ