Τρίτη 20 Δεκέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΥΓΕΙΑ
Εγκαινίων ... συνέχεια χωρίς προσλήψεις μόνιμου προσωπικού

Ακόμα μια κορδέλα έκοψε η κυβέρνηση την περασμένη Παρασκευή, στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», εγκαινιάζοντας την «ανακαινισμένη» Ψυχιατρική Κλινική. Και στη συγκεκριμένη κλινική είναι καθημερινή η αναμέτρηση του προσωπικού με τη διαχρονική υποστελέχωση και κρατική υποχρηματοδότηση, καθώς από το 1999 που λειτουργεί έχοντας δυναμική 20 κλινών, νοσηλεύονται σε απάνθρωπες και επικίνδυνες συνθήκες 40 έως 52 ασθενείς, ανακατεμένα ελαφρά περιστατικά εκούσιας νοσηλείας με οξέα περιστατικά ακούσιας και πολλές φορές με συνυπάρχουσες άλλες νόσους, σε ράντζα, μαζί άνδρες και γυναίκες.

Τα παραπάνω επισήμανε με παρέμβασή του το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου, με τον πρόεδρο του Σωματείου Γιώργο Φερεντίνο να αναδεικνύει στην υφυπουργό Υγείας Ζωή Ράπτη την αυτονόητη ανάγκη «να λειτουργήσει ως Τμήμα και όχι ως αποθήκη ψυχών, όπως όλα τα προηγούμενα χρόνια».

Οπως επισήμανε ο Γ. Φερεντίνος, το προσωπικό δεν επαρκεί σε καμία περίπτωση για την κλινική και ανέδειξε την κατάσταση στο Κέντρο Κοινοτικής Ψυχικής Υγείας Παγκρατίου, που ανήκει στον «Ευαγγελισμό», και στο οποίο υπήρχαν υποδειγματικά τμήματα παίδων/εφήβων και ενηλίκων, καλύπτοντας άνω των 500.000 κατοίκων. Αυτήν τη στιγμή και το ΚΚΨΥ κινδυνεύει να κλείσει λόγω μεγάλης έλλειψης ψυχιάτρων και παιδοψυχιάτρων. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Κέντρο προσλήφθηκε πρόσφατα ένας επικουρικός παιδοψυχίατρος, δηλαδή ένας γιατρός κι αυτός με ημερομηνία λήξης, τη στιγμή μάλιστα που η θεραπευτική διαδικασία χτίζεται βήμα - βήμα και δεν μεταβιβάζεται από τον έναν παιδοψυχίατρο στον άλλον.

Απέναντι σε αυτή την εκρηκτική κατάσταση η υφυπουργός Υγείας επανέλαβε το κυβερνητικό αφήγημα ότι «μεριμνάμε για την αναβάθμιση της ποιότητας των υπηρεσιών μας και ιδίως στο κομμάτι της Ψυχικής Υγείας», ενώ για τις άμεσες λύσεις που απαιτούνται και για το Κέντρο Κοινοτικής Ψυχικής Υγείας Παγκρατίου, αρνήθηκε να δεσμευτεί για κάτι, λέγοντας ...«θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ