Πέμπτη 21 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟΡΙΝΘΟΣ
Βεβήλωση μνημείου από φασιστοειδή

Τα φασιστοειδή της «Χρυσής Αυγής» στην Κόρινθο ρύπαναν και πάλι την πόλη και την ιστορία της, καθώς τα ξημερώματα της Τρίτης βεβήλωσαν αναμνηστική πλάκα, περιχύνοντάς τη με μαύρη μπογιά, που έχει στήσει η ΠΕΑΕΑ προς τιμήν του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης «Σωκράτη», στον τόπο όπου τον κρέμασαν οι Γερμανοί φασίστες - κατακτητές γιατί αγωνίστηκε για την απελευθέρωση της πατρίδας, την ειρήνη, τη δημοκρατία και την κοινωνική δικαιοσύνη.

«Η άθλια πράξη των φασιστοειδών δεν είναι τυχαία», σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Παράρτημα Κορίνθου της ΠΕΑΕΑ. «Ερχεται σε μια περίοδο που αυξάνεται διεθνώς ο αυταρχισμός, καταπατούνται τα δημοκρατικά δικαιώματα, τα λαϊκά κινήματα αντιμετωπίζονται ως τρομοκράτες και η νέα ιμπεριαλιστική τάξη πραγμάτων αιματοκυλάει τους λαούς. Κάθε σύμβολο αντίστασης, που έχει σχέση με το κομμουνιστικό και το προοδευτικό κίνημα, πρέπει να συκοφαντηθεί και να βεβηλωθεί. Γιατί ξέρουν ότι μόνον αυτό αποτελεί τον αταλάντευτο πολέμιο της αστικής τάξης και των μηχανισμών της. Γιατί μόνον αυτό αντιστέκεται στην επιθετικότητα του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, στην αμφισβήτηση της εθνικής κυριαρχίας της χώρας, στην ανατροπή των δημοκρατικών κατακτήσεων, στην ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, στην άνιση μεταχείριση των οικονομικών μεταναστών».

Αφού τονίζει ότι «η ιστορία γράφεται με το αίμα των αγωνιστών και των πατριωτών και όχι με τη μαύρη μπογιά των φασιστοειδών ή τη μαύρη κουκούλα των συνεργατών των Γερμανών κατακτητών» και ότι «οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης θα εξακολουθούν να βρίσκονται ζωντανοί στη μνήμη του λαού μας, να εμπνέουν τους νέους ανθρώπους και να αποτελούν την παρακαταθήκη για ένα καλύτερο μέλλον αυτού του τόπου», το Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ Κορίνθου καταλήγει: «Απευθυνόμαστε στη Δημοτική Αρχή και την καλούμε να αποκαταστήσει άμεσα τη βεβηλωμένη αναμνηστική πλάκα προς τιμήν του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης. Οπως, επίσης, την καλούμε, σαν δείγμα αντίδρασης απέναντι στην άθλια συμπεριφορά των "Χρυσαυγιτών", να προχωρήσει στην ανέγερση μνημείου της Εθνικής Αντίστασης και μέσα στην πόλη, όπως έχει συζητηθεί πολλές φορές στο πρόσφατο παρελθόν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ