Πέμπτη 21 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΕΘΕΑ
Δικτύωση υπηρεσιών κατά της τοξικοεξάρτησης

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για 45 στελέχη κέντρων πρόληψης και θεραπείας από τη Μακεδονία και τη Θράκη, ξεκίνησε από χθες και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 23 Μάρτη. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα γίνεται στις εγκαταστάσεις του θεραπευτικού προγράμματος ΙΘΑΚΗ στα Λαδάδικα Θεσσαλονίκης (Πίνδου 4). Το πρόγραμμα διενεργείται από το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων για τους επαγγελματίες υγείας, οι οποίοι εργάζονται σε φορείς αντιμετώπισης της τοξικοεξάρτησης.

«Στόχος του προγράμματος, που διεξάγεται σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ, είναι η ανάπτυξη της συνεργασίας ανάμεσα στους φορείς της Βόρειας Ελλάδας, οι οποίοι ασχολούνται με την πρωτογενή, δευτερογενή και τριτογενή πρόληψη», επισημαίνεται στην ανακοίνωση του ΚΕΘΕΑ. Ανάλογα εκπαιδευτικά προγράμματα έχουν πραγματοποιηθεί στην Αττική και στη Δυτική Ελλάδα για τους αντίστοιχους φορείς που δραστηριοποιούνται εκεί, με στόχο τη δικτύωση των υπηρεσιών θεραπείας και πρόληψης της τοξικοεξάρτησης ανά γεωγραφική περιοχή.

Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Βόρειας Ελλάδας συμμετέχουν στελέχη από κέντρα πρόληψης και φορείς θεραπείας της Θεσσαλονίκης (π.χ. ΕΛΠΙΔΑ, ΠΥΞΙΔΑ, ΣΕΙΡΙΟΣ, ΨΝΘ, ΑΡΓΩ, ΙΘΑΚΗ, Πρόγραμμα υποκατάστασης ΟΚΑΝΑ), της Αν. Μακεδονίας και της Θράκης (π.χ. Ροδόπης, Καβάλας, Κομοτηνής κλπ.) και της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας (π.χ. Πιερία, Γρεβενά, Φλώρινα, Κοζάνη).

Η δικτύωση των υπηρεσιών αντιμετώπισης της τοξικοεξάρτησης, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, θα βελτιώσει σημαντικά τις παρεχόμενες υπηρεσίες και θα δώσει τη δυνατότητα πρόσβασης σε μεγαλύτερο αριθμό ατόμων στις περιοχές της Βόρειας Ελλάδας και παράλληλα, μπορεί να λειτουργήσει ως δίκτυο ενημέρωσης και προστασίας για τη μείωση των προκαταλήψεων και του αποκλεισμού των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ