Πέμπτη 21 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ξεπουλιέται και το χιονοδρομικό κέντρο Καϊμακτσαλάν

Σε προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού για την επιλογή στρατηγικού επενδυτή με στόχο την αξιοποίηση και εκμετάλλευση του χιονοδρομικού κέντρου Καϊμακτσαλάν, πρόκειται να προχωρήσει η Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου. Αυτή την εξέλιξη ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης Γ. Πασχαλίδης, τη χαρακτήρισε θετική. Μάλιστα, στη διάρκεια της επίσκεψής του στα χωριά της περιοχής, Αρνισσα, Αψαλο και Αγιο Αθανάσιο, υπογράμμισε ότι το χιονοδρομικό κέντρο Καϊμακτσαλάν «αποτελεί ένα από τα βασικά κέντρα ανάπτυξης του χειμερινού τουρισμού στη χώρα με υπερτοπική εμβέλεια και εθνική σημασία». Ετσι, λοιπόν, η κυβέρνηση αποφάσισε να το ξεπουλήσει.

Το χιονοδρομικό κέντρο του Καϊμακτσαλάν πρωτολειτούργησε δοκιμαστικά το 1997. Τα πρώτα χρόνια παραχωρήθηκε με εκμίσθωση σε ιδιώτη, ενώ τα τελευταία 2 χρόνια δόθηκε στη Νομαρχία. Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο «Ρ» ο νομάρχης Πέλλας Μ. Καραμάνης, η νομαρχία διεκδίκησε από την ΚΕΔ την οριστική παραχώρησή του. Αίτημα στο οποίο η ΚΕΔ απάντησε αρνητικά. Ο ίδιος μάλιστα καταγγέλλει πως όσες υποδομές υπάρχουν, λειτουργούν, χωρίς τις απαραίτητες άδειες. Μάλιστα προκειμένου να αποποιηθεί των ευθυνών της αιρετής ΝΑ, αναφέρει πως η επένδυση στο Καϊμακτσαλάν ξεκίνησε την περίοδο που η ΝΑ ήταν διορισμένη και όχι εκλεγμένη από το λαό.

Οπως και να έχει, όμως, η ουσία παραμένει. Το χιονοδρομικό κέντρο στο Καϊμακτσαλάν, αφού ολοκληρώθηκε με ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους, οργανώθηκε και λειτούργησε ως ένα πλήρως εξοπλισμένο χιονοδρομικό κέντρο, τώρα μπαίνει σε διαδικασία εκποίησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ