Πέμπτη 22 Δεκέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Παρέμβαση εισαγγελέα μετά τις καταγγελίες μαθητριών

Την παρέμβαση εισαγγελέα προκάλεσαν οι καταγγελίες μαθητριών για απρεπή σχόλια και χειρονομίες από καθηγητή τους στο 1ο ΓΕΛ Πανοράματος στη Θεσσαλονίκη.

Τουλάχιστον τέσσερις μαθήτριες έχουν καταγγείλει ότι δέχτηκαν απρεπή σχόλια από τον συγκεκριμένο καθηγητή. Οι μαθητές προχώρησαν σε κατάληψη του σχολείου, απαιτώντας να διερευνηθούν οι καταγγελίες, και σε ανακοίνωσή τους τονίζουν ότι «ο συγκεκριμένος καθηγητής παρουσιάζει παραβατικές συμπεριφορές εις βάρος των μαθητριών, παρενοχλώντας τες εντός και εκτός σχολικού περιβάλλοντος». Μάλιστα, καταγγέλλουν ότι «οι καθηγητές και ο διευθυντής ήταν χρόνια ενήμεροι επί του θέματος, προσπαθώντας να το συγκαλύψουν».

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης έδωσε χτες εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, στο πλαίσιο της οποίας θα εξεταστεί αν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της κατάχρησης ανηλίκων, της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος ανηλίκου και της παράβασης καθήκοντος.

Την έρευνα έχει αναλάβει η Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της οποίας θα δώσουν καταθέσεις οι μαθήτριες και οι γονείς τους, όπως και οι καθηγητές του σχολείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ