Πέμπτη 22 Δεκέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Απάντηση σε παραπλανητικά δημοσιεύματα εφημερίδων

Στα παραπλανητικά δημοσιεύματα των εφημερίδων «Δημοκρατία» και «Documento», που εμφανίζουν εργαζόμενους στο υπουργείο Εργασίας να έχουν «προνομιακή μεταχείριση», μεταξύ αυτών και έναν συνδικαλιστή εκλεγμένο με το ψηφοδέλτιό της, και να αμείβονται με 800 ευρώ ο καθένας για δουλειά υποτίθεται «μιας μέρας», απαντούν οι συνδικαλιστές της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης» στο υπουργείο. Την ανακοίνωσή τους μάλιστα την έχουν αποστείλει στις δύο εφημερίδες, ζητώντας τη δημοσίευσή της.

Η μεν εφημερίδα «Documento» τιτλοφορεί το δημοσίευμά της με τη φράση «Στο Υπουργείο Εργασίας λεφτά υπάρχουν, για τα δικά τους παιδιά πάντα», ενώ η «Δημοκρατία» δίνει τίτλο «Μεροκάματο 800 ευρώ για 17 εκλεκτούς στο υπουργείο Εργασίας».

«Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν, σε καμιά πολιτική ηγεσία υπουργείου να φορτώνει τις επιλογές της στους εργαζόμενους, για να τους συκοφαντήσει και για να διασπάσει την αγωνιστική τους στάση απέναντι στην αντεργατική πολιτική», σημειώνουν οι συνδικαλιστές της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης».

Σε αυτήν την κατεύθυνση καταγγέλλουν τις επιλογές της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας, καθώς και τους χειρισμούς της που μοιράζει «εφάπαξ» ποσά με τη λογική των μπόνους όπου την εξυπηρετεί, «προσπαθώντας να συγκαλύψει τις αντεργατικές της ρυθμίσεις με τις οποίες πετσοκόβει μισθούς και μεροκάματα, χτυπά Συλλογικές Συμβάσεις, αφήνει στα αζήτητα τον 13ο και 14ο μισθό στους δημοσίους υπαλλήλους».

Η «Αγωνιστική Συσπείρωση» βάζει τα πράγματα στη θέση τους ξεκαθαρίζοντας:

  • Με προφορικές εντολές η ηγεσία του υπουργείου είχε αναθέσει έργο στο σύνολο των υπαλλήλων της Διεύθυνσης Ενταξης στην Εργασία, χωρίς να ερωτηθούν ή να το αιτηθούν οι ίδιοι, το οποίο και εκτελούσαν από τον Φλεβάρη 2022, αν και δεν ήταν στις αρμοδιότητές τους, και ολοκλήρωσαν τον Οκτώβρη 2022.
  • Στις 8-12-2022 η Κοινή Υπουργική Απόφαση (αριθ. 118408/08-12-2022) αποτύπωσε τη σύσταση της Ομάδας Εργασίας και προχώρησε και σε πρόβλεψη αμοιβής όλων των μελών της Ομάδας, όπου βέβαια έβαλε και δύο άτομα από το γραφείο της γενικής γραμματέα του υπουργείου.
  • Επίσης, σκόπιμα έβγαλε την απόφαση μετά την ολοκλήρωση του «έργου», δημιουργώντας την εντύπωση ότι μοιράζει 800 ευρώ για δουλειά 2 ημερών (!), προσπαθώντας να ενεργοποιήσει τον κοινωνικό αυτοματισμό και τη συκοφαντία απέναντι στους εργαζόμενους του υπουργείου Εργασίας.

«Οι εργαζόμενοι ξέρουν πολύ καλά τι υπηρετούν αυτά τα "τυράκια" και αυτές οι επιλογές και γι' αυτό συνεχίζουν να στέκονται απέναντι, να αποκαλύπτουν τις σκοπιμότητές τους και γι' αυτό θα συνεχίσουν αγωνιστικά να διεκδικούν μισθούς και συντάξεις που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες της ζωής τους», σημειώνουν οι συνδικαλιστές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ