Τετάρτη 4 Γενάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Να πληρωθούν οι εργαζόμενοι στη ΔΗΚΕΔΗΚ

Την ανάγκη να πληρωθούν άμεσα οι 65 εργαζόμενοι στις δομές της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Κατερίνης (ΔΗΚΕΔΗΚ), που είναι απλήρωτοι για τρεις μήνες, αναδεικνύει η ΤΕ Πιερίας του ΚΚΕ. Οι 65 εργαζόμενοι απασχολούνται και λειτουργούν τους βρεφονηπιακούς σταθμούς και τα ΚΔΑΠ του δήμου με προγράμματα ΕΣΠΑ.

Μάλιστα, κλιμάκια της Οργάνωσης του Κόμματος περιόδευσαν στις δομές αυτές, συζητώντας με τους εργαζόμενους κατά την περίοδο που πραγματοποιούσαν στάση εργασίας, προκειμένου να ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημά τους για καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Επίσης, στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης για το 2022, η «Λαϊκή Συσπείρωση» Κατερίνης έθεσε προς συζήτηση το ζήτημα, απαιτώντας την άμεση λύση του.

Οπως αναδεικνύει η ΤΕ Πιερίας του ΚΚΕ, οι δομές που σήμερα ανήκουν στη ΔΗΚΕΔΗΚ και λειτουργούν με προγράμματα ΕΣΠΑ, είναι απαραίτητες για τις λαϊκές οικογένειες. Οι βρεφικοί σταθμοί και τα ΚΔΑΠ πολλές φορές είναι η μοναδική διέξοδος παιδαγωγικής δραστηριότητας για εκατοντάδες βρέφη και παιδιά στην Κατερίνη. Το ίδιο σημαντική είναι η προσφορά των δομών εκείνων που εξυπηρετούν ανθρώπους τρίτης ηλικίας, όπως και του Κέντρου Κοινότητας.

Αναδεικνύει ότι ο χαρακτήρας των προγραμμάτων ΕΣΠΑ, που έχουν ημερομηνία λήξης, μεταφράζεται τελικά σε αβέβαιη χρηματοδότηση, ενώ με ευθύνη κυβερνήσεων και ΕΕ το κράτος αποσύρεται από κάθε ευθύνη χρηματοδότησης τέτοιων δομών.

Η Οργάνωση σημειώνει την απαίτηση να πληρωθούν άμεσα όλοι οι εργαζόμενοι και ταυτόχρονα να μονιμοποιηθούν. Και σημειώνει ότι «τέτοιου είδους δομές πρέπει να αυξηθούν, να διευρυνθούν, να λειτουργούν ως δημόσιες δομές για την κάλυψη των αυξανόμενων αναγκών του λαού με κρατική χρηματοδότηση, μονιμοποίηση του υπηρετούντος προσωπικού και πρόσληψη όλου του αναγκαίου προσωπικού, όλων των ειδικοτήτων.

Με αυτόν τον τρόπο οι εργαζόμενοι θα μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε σταθερή βάση, χωρίς να μένουν απλήρωτοι για μήνες ολόκληρους, χωρίς τον φόβο και την αβεβαιότητα της λήξης του προγράμματος.

Ταυτόχρονα θα αντιμετωπιστεί το απαράδεκτο φαινόμενο αυτές οι δομές να είναι ελάχιστες και να μην μπορούν να εξυπηρετήσουν τις λαϊκές ανάγκες στο σύνολό τους, με αποτέλεσμα πολλές οικογένειες να αναγκάζονται να απευθύνονται στον ιδιωτικό τομέα δαπανώντας μεγάλα ποσά για παροχές που το κράτος θα έπρεπε να εξασφαλίζει σε όλους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καλεί σε κοινή δράση τους γονείς για τους παιδικούς σταθμούς (2016-09-22 00:00:00.0)
Η αγωνία για τους παιδικούς σταθμούς (2016-08-19 00:00:00.0)
Παρέμβαση προς κυβέρνηση και ΚΕΔΕ για τους παιδικούς σταθμούς (2016-06-23 00:00:00.0)
Απλήρωτοι εργαζόμενοι σε προγράμματα ΕΣΠΑ (2016-04-02 00:00:00.0)
Χωρίς χρηματοδότηση και μπροστά στον κίνδυνο να κλείσουν (2014-06-07 00:00:00.0)
Να εξασφαλιστεί η λειτουργία των κοινωνικών υπηρεσιών (2014-06-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ