Τρίτη 10 Γενάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΕΡΑΜΑ
Νέα κινητοποίηση στη Ζώνη για τη δουλειά και το μεροκάματο

Στάση εργασίας ενάντια στους σχεδιασμούς της ΟΛΠ ΑΕ (COSCO) για συρρίκνωση της ναυπηγοεπισκευής. Συνεχίζει να διώχνει πλοία η ιδιοκτήτρια εταιρεία

Αλλη μια στάση εργασίας πραγματοποίησαν χτες το πρωί οι εργαζόμενοι στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, με απόφαση του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας και του Σωματείου Ναυπηγοξυλουργών, ενάντια στους σχεδιασμούς της ιδιοκτήτριας εταιρείας του λιμανιού του Πειραιά (ΟΛΠ - COSCO) για συρρίκνωση της ναυπηγοεπισκευαστικής δραστηριότητας.

Τα σωματεία καταγγέλλουν την τακτική του ΟΛΠ να απορρίπτει αιτήματα πλοίων που ζητούν να επισκευαστούν στη Ζώνη, με πρόσχημα τα έργα αναβάθμισης των λιμενικών υποδομών που βρίσκονται σε εξέλιξη. Τελευταίο κρούσμα της τακτικής αυτής στάθηκε η άρνησή του να παραχωρήσει θέση στο πλοίο «Silver Moon», στις εκτεταμένες επισκευαστικές εργασίες του οποίου θα μπορούσαν να απασχοληθούν δεκάδες εργαζόμενοι. «Ολα αυτά όταν υπάρχει εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα κενή ανάλογη θέση στον Μώλο της ΔΕΗ στο Κερατσίνι και ενώ στο Πέραμα πολλές θέσεις πλοίων έχουν μετατραπεί σε ανενεργές, αφού με ειδικό σχεδιασμό ο ΟΛΠ - COSCO τις έχει μετατρέψει σε parking αργούντων πλοίων», υπογραμμίζουν τα σωματεία.

«Οι εργαζόμενοι στη Ναυπηγοεπισκευή ξέρουμε πώς να απαντάμε σε όσους παίζουν με τις ζωές μας, μας οδηγούν στην ανεργία, στην ανασφάλεια και την εξαθλίωση. Ξέρουμε πώς να διεκδικούμε ώστε να δουλεύουμε με Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και όχι για ένα κομμάτι ψωμί, να διεκδικούμε μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς», τονίζουν οι εργαζόμενοι.

Απαιτούν να ολοκληρωθούν τα έργα για τον αναγκαίο εκσυγχρονισμό των υποδομών του λιμανιού με τρόπο που να μην οδηγεί τους εργαζόμενους στη Ναυπηγοεπισκευή στην ανεργία. Διεκδικούν «ένα λιμάνι με όλες του τις δραστηριότητες, που να υπηρετεί τις ανάγκες του λαού της περιοχής και όλης της χώρας και όχι ένα λιμάνι που δίνει δισεκατομμύρια κέρδη σε λίγους και ανεργία, φτώχεια και ανασφάλεια σε όλους τους υπόλοιπους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ