Τρίτη 17 Γενάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΙΝΑ
Ανακοινώθηκε μεγάλη αύξηση θανάτων από Covid-19

Η Κίνα ανακοίνωσε το Σάββατο ότι τουλάχιστον 60.000 θάνατοι που συνδέονται με την Covid-19 καταγράφηκαν σε νοσοκομεία μέσα στον τελευταίο μήνα, μετά την άρση των περιορισμών υγείας στη χώρα πριν από έναν μήνα.

«Συνολικά 59.938 (θάνατοι) καταγράφηκαν μεταξύ 8 Δεκεμβρίου 2022 και 12 Ιανουαρίου 2023», δήλωσε ο Τζιάο Γιαχούι, αξιωματούχος της κινεζικής Εθνικής Επιτροπής Υγείας, χωρίς μάλιστα στο νούμερο αυτό να περιλαμβάνονται οι θάνατοι εκτός ιατρικών εγκαταστάσεων.

Από τη μεριά του, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ζήτησε από την Κίνα περισσότερα στοιχεία για την πορεία της διασποράς. Ο γενικός διευθυντής του Οργανισμού Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους συνομίλησε με τον υπουργό Μα Σιαογουέι, διευθυντή της Εθνικής Επιτροπής Υγείας της Κίνας, «με θέμα την κατάσταση της Covid-19 στη χώρα» και ζήτησε «αυτού του είδους οι λεπτομερείς πληροφορίες να συνεχίσουν να κοινοποιούνται». Ζήτησε ακόμα από τις κινεζικές επιστημονικές αρχές να κοινοποιήσουν περισσότερα στοιχεία σχετικά με γενετική αλληλουχία, ώστε να βελτιωθεί η παρακολούθηση της εξέλιξης του ιού.

Χτες, το κινεζικό υπουργείο Οικονομικών δήλωσε ότι θα ενισχύσει τη χρηματοδότηση για την πρόληψη και τον έλεγχο της Covid-19, αναφέροντας πως πρέπει να στηριχθεί η χρήση ομολόγων των τοπικών κυβερνήσεων και η έκδοση ειδικών τοπικών κυβερνητικών ομολόγων για την οικοδόμηση πιστοποιημένων σχεδίων ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Νέο εργατικό δυστύχημα

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά από έκρηξη σε χημικό εργοστάσιο στη βορειοανατολική Κίνα, προχτές Κυριακή, ενώ μέχρι και χτες εξακολουθούσαν να αγνοούνται 8 εργάτες, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία.

Το νέο δυστύχημα αφορά εργοστάσιο στην κομητεία Πανσάν, της επαρχίας Λιαονίνγκ, ενώ μετά την έκρηξη ξέσπασε και πυρκαγιά.

Οι τραυματίες έφτασαν τους 34, με τους τέσσερις να νοσηλεύονται σε πολύ σοβαρή κατάσταση.

Το συγκεκριμένο εργοστάσιο είναι μονάδα αλκυλίωσης και διυλιστήριο, όπου βρίσκονταν σε εξέλιξη εργασίες συντήρησης, όπως μετέδωσαν κρατικά ΜΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ