Τρίτη 17 Γενάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΝΩΜΕΝΑ ΑΡΑΒΙΚΑ ΕΜΙΡΑΤΑ
Επίσκεψη του Νοτιοκορεάτη Προέδρου

σΣυμφωνίες για την παραγωγή, αποθήκευση και χρήση υδρογόνου σε μεγάλα αστικά κέντρα, διαχείρισης υδάτων, Ενέργειας και υποδομών υπέγραψαν χτες στο Αμπου Ντάμπι οι Πρόεδροι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Ζαγέντ αλ Ναχγιάν και Νότιας Κορέας, Γιουν Σουκ Γέολ, στο πλαίσιο επίσημης τετραήμερης επίσκεψης του τελευταίου.

Ανακοινώθηκε επίσης η υπογραφή συμφωνίας για κοινές επενδύσεις ανάμεσα στην εμιρατινή εταιρεία επενδύσεων «Μουμπάνταλα» και την Κορεατική Αναπτυξιακή Τράπεζα. Υπογράφηκε επίσης συμφωνία «στρατηγικής ενεργειακής συνεργασίας» μεταξύ των υπουργών Ενέργειας της Νότιας Κορέας Λι Τσανγκ Γιανγκ και του υπουργού Βιομηχανίας και Προηγμένης Τεχνολογίας των ΗΑΕ, Δρ. Σουλτάν αλ Τζάμπερ.

Πυρά Γιουν κατά Ιράν

Ο 62χρονος Νοτιοκορεάτης Πρόεδρος, που συνοδεύεται από διευθύνοντες συμβούλους εγχώριων μονοπωλίων όπως οι όμιλοι «Hyundai», «Samsung» κ.ά., επισκέφθηκε τους 150 Νοτιοκορεάτες στρατιώτες που βρίσκονται στα Εμιράτα στο πλαίσιο ασφάλειας του πρώτου πυρηνικού σταθμού στην Αραβική Χερσόνησο, του συγκροτήματος Barakah που έφτιαξαν κορεατικές εταιρείες.

Ο Γιουν, απευθυνόμενος στους στρατιώτες της χώρας του, είπε: «Τα ΗΑΕ είναι αδελφή χώρα. Εδώ δεν βρίσκεστε σε ξένη χώρα... Αυτή εδώ είναι η χώρα σας. Η ασφάλεια μίας αδελφικής χώρας είναι και δική μας ασφάλεια. Ο εχθρός των ΗΑΕ, που είναι το Ιράν, είναι και εχθρός της Νότιας Κορέας... Αντιμετωπίζουμε μία παρόμοια κατάσταση με τα ΗΑΕ».

Πέρα από τους στρατιώτες που έχει στείλει στα ΗΑΕ, η Νότια Κορέα έχει πωλήσει στη χώρα το αντιπυραυλικό σύστημα εδάφους αέρος «Cheongung II».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ