Πέμπτη 19 Γενάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΕΡΟΥ
Σήμερα η πανεθνική εργατική απεργία

Σε πανεθνική απεργία έχει καλέσει για σήμερα η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών του Περού (CGTP), συντονιζόμενη με τις κινητοποιήσεις που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα, με αιτήματα την άμεση παραίτηση της Προέδρου Ντίνα Μπολουάρτε και της κυβέρνησής της, που ευθύνονται για τον θάνατο περίπου 50 διαδηλωτών, την άμεση προκήρυξη εκλογών και τη σύγκληση Συντακτικής Συνέλευσης.

Η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει το απόγευμα στην πλατεία 2 Μάη της Λίμα, ενώ καραβάνια αγροτών κατευθύνονται προς την πρωτεύουσα.

Οι διαδηλώσεις στο Περού ξέσπασαν στις 7 Δεκέμβρη, όταν αποπέμφθηκε από το Κογκρέσο ο σοσιαλδημοκράτης Πρόεδρος Π. Καστίγιο και στη συνέχεια συνελήφθη και αντικαταστάθηκε από την πρώην αντιπρόεδρο και σύμμαχό του Μπολουάρτε.

Το ΠΑΜΕ με μήνυμά του «εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργάτες και τον λαό του Περού και τη γενική απεργία στις 19 Γενάρη». Και προσθέτει: «Καταγγέλλουμε την τρομοκρατία και τις διώξεις εναντίον αγωνιστών, συνδικαλιστών στελεχών της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Περού. Είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε λαού να αποφασίζει ο ίδιος για το παρόν του και το μέλλον του. Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές! Στοπ στην τρομοκρατία και τις διώξεις! Να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι συλληφθέντες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ