Πέμπτη 26 Γενάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΠΡΟΥΣΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΠΡΟΥΣΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΦΩΤΟ

Στις 18 Δεκέμβρη 2022 συμπληρώθηκαν 17 χρόνια από τον πρόωρο χαμό του αγαπητού σε όλους μας κομμουνιστή συνδικαλιστή ΓΙΑΝΝΗ ΠΡΟΥΣΑΛΗ. Παραμένει αξέχαστος για μας και οι ατάκες συνεχίζουν να μας συντροφεύουν με διάφορες αφορμές. Τιμώντας τη μνήμη του, φίλοι και συνοδοιπόροι του προσφέρουμε 80 ευρώ στο ΚΚΕ, το κόμμα που γαλούχησε και ανέδειξε και τον φίλο μας.

Τάκης, Σταμάτης, Νίνα - Γρηγόρης, Ελένη - Διαμαντής

***

ΦΩΤΟ

Στις 24 Γενάρη συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τον θάνατο του συντρόφου και αγωνιστή ΛΕΩΝΙΔΑ ΣΟΥΜΠΑΣΗ. Στη μνήμη του η οικογένειά του προσφέρει το ποσό των 200 ευρώ στο ΚΚΕ.

***

ΦΩΤΟ

«Το κάδρο του Αγώνα»

«Τούτο το κάδρο απού βαστώ, γραμμένη ιστορία. Για κείνους που πορπάτησαν, μια φωτεινή πορεία. Δίπλα στο προσκεφάλι μου, εσέ αναγνωρίζω. Ολη την ιστορία σου, μες στο μυαλό κομίζω. Στην Αλβανία έφτασες, οχτρούς να πολεμήσεις. Τη δόλια την πατρίδα σου, λεύτερη να κρατήσεις. Ο φασισμός εδιάβηκε, και σκλάβωσε τη χώρα. Μα συ πατέρα φώναξες. Ομπρός λαέ προχώρα. Ορθός τον κάμπο όργωσες, να στήσεις οργανώσεις. Και μες στη μαύρη κατοχή, συντρόφια ν' ανταμώσεις. Είμαι περήφανος για σε. Αθάνατε ...Πατέρα... Και για τα δίκια του λαού, παλεύω νύχτα - μέρα. Τούτα εσύ μου έμαθες, μ' απλοχεργιά μεγάλη. Τα βήματά σου ακλουθώ, μες της ζωής την πάλη».

ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΛΕΛΕΚΑΝΟΣ
ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΛΕΛΕΚΑΝΟΣ
Στη μνήμη του κομμουνιστή πατέρα μου ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΛΕΛΕΚΑΝΟΥ προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Κυψέλης, 100 ευρώ, αφιερώνοντάς του το ποίημα «Το κάδρο του αγώνα».

Αλέξανδρος Λελεκάνος


ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΟΥΜΠΑΣΗΣ
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΟΥΜΠΑΣΗΣ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ