Πέμπτη 26 Γενάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ
Δυναμικό ΟΧΙ σε ανεμογεννήτριες στην Κάρυστο

Κινητοποίηση στο υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος, όπου στο πλευρό των κατοίκων βρέθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Μαρίνος

Από τη χτεσινή κινητοποίηση
Από τη χτεσινή κινητοποίηση
Κινητοποίηση στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, απαιτώντας να σταματήσει η εγκατάσταση ανεμογεννητριών σε ολόκληρη την έκταση του δήμου Καρύστου, πραγματοποίησαν χτες σύλλογοι και φορείς της περιοχής.

Δίνοντας συνέχεια στις αγωνιστικές δράσεις που αναπτύσσονται το τελευταίο χρονικό διάστημα στη νότια Καρυστία ενάντια στις νέες αδειοδοτήσεις αιολικών σταθμών, κάτοικοι, σύλλογοι και φορείς της περιοχής κλιμάκωσαν τις κινητοποιήσεις τους με κάθοδο στην Αθήνα, απαιτώντας να σταματήσει κάθε διαδικασία εγκατάστασης ανεμογεννητριών. Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης ο δήμαρχος Καρύστου Ε. Ροβιόλος, εκπρόσωποι φορέων και εκπρόσωποι των δημοτικών συνδυασμών επέδωσαν στον υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Ν. Ταγαρά το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Καρύστου.

Στο πλευρό τους ήταν για άλλη μια φορά το ΚΚΕ, με τον βουλευτή Εύβοιας και μέλος του ΠΓ της ΚΕ Γιώργο Μαρίνο. Μιλώντας στους συγκεντρωμένους τόνισε ότι «το ΚΚΕ, όπως όλα τα χρόνια, στηρίζει τον δίκαιο αγώνα του λαού της Καρύστου, της νότιας Εύβοιας, συνολικά τον αγώνα του λαού της Εύβοιας, ενάντια στην επέλαση των ενεργειακών ομίλων και στην εγκατάσταση των αιολικών πάρκων, που προώθησαν όλες οι κυβερνήσεις. Είμαστε στο πλευρό σας και απαιτούμε τώρα να ακυρωθούν όλα τα σχέδια! Να μην περάσει καμία άδεια για καμία ανεμογεννήτρια! Ο λαός μας έχει μεγάλη δύναμη στα χέρια του και αυτήν τη δύναμη θα τη δείξει στον δρόμο του αγώνα! Γιατί μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό! Στον δρόμο της σύγκρουσης με την αντιλαϊκή πολιτική και τα μεγάλα συμφέροντα, γιατί αυτά κέρδισαν από τα αιολικά πάρκα και τις ανεμογεννήτριες, από τη λεγόμενη πράσινη μετάβαση. Ο λαός πλήρωσε ακριβά με την ακρίβεια και την ενεργειακή φτώχεια. Καλή δύναμη σε όλους και σε όλες, για νέους αγώνες!».

Ο βουλευτής του ΚΚΕ στο πλευρό των αγωνιζόμενων
Ο βουλευτής του ΚΚΕ στο πλευρό των αγωνιζόμενων
Υπενθυμίζεται ότι μόνο στον δήμο Καρύστου λειτουργούν περισσότερες από 450 ανεμογεννήτριες και ο σχεδιασμός είναι να φτάσουν τις 1.000. Πριν λίγους μήνες το ΚΑΣ έδωσε θετική γνωμοδότηση για τους 5 αιολικούς σταθμούς των Στύρων, κόβοντας μόνο τις 2 από τις 14 ανεμογεννήτριες στο Νημποριό.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ενέργεια για τις λαϊκές ανάγκες και όχι για τα κέρδη των μονοπωλίων (2023-03-14 00:00:00.0)
Φτάνει πια! Οχι άλλα αιολικά στην Κάρυστο (2023-01-25 00:00:00.0)
Νέες κινητοποιήσεις στην Κάρυστο ενάντια στην επέλαση των μονοπωλίων της Ενέργειας (2021-04-09 00:00:00.0)
Ούριος άνεμος για τα κέρδη των ομίλων, ανεμοθύελλα για το περιβάλλον και τις ανάγκες του λαού (2021-03-27 00:00:00.0)
«Πράσινες» μπίζνες ή προστασία του περιβάλλοντος και της υγείας του λαού; (2020-06-05 00:00:00.0)
Αντιδρούν στις αυθαιρεσίες (2001-04-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ