Τρίτη 14 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΑΡΥΣΤΟΣ
Ενέργεια για τις λαϊκές ανάγκες και όχι για τα κέρδη των μονοπωλίων

Σε συμπόρευση και ισχυροποίηση του ΚΚΕ, για να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στην επέλαση των ανεμογεννητριών και στην ενεργειακή φτώχεια που βιώνει ο λαός, κάλεσαν ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής Εύβοιας, ο Κώστας Παπαδάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ευρωβουλευτής, και ο Δημήτρης Παρασκευάς, μέλος της ΕΠ Ανατ. Στερεάς και Εύβοιας του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος Καρύστου, μιλώντας, το Σάββατο 11 Μάρτη, σε εκδήλωση της ΚΟ Καρύστου του ΚΚΕ με θέμα: «Κέρδη για τους ομίλους, ενεργειακή φτώχεια και υποβάθμιση του περιβάλλοντος για τον λαό! Καμιά νέα ανεμογεννήτρια στον δήμο Καρύστου! Να μπει τώρα τέρμα!».

Στις ομιλίες τους ανέδειξαν την αιτία της επέλασης των ενεργειακών ομίλων στην περιοχή της Καρύστου και της νότιας Εύβοιας, που δεν είναι άλλη από τη μετατροπή της Ενέργειας σε εμπόρευμα, καθώς και τις ευθύνες της ΕΕ και όλων των κυβερνήσεων. Τόνισαν ότι η πολιτική που υπηρετεί το κέρδος των μονοπωλιακών ομίλων της Ενέργειας έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις ανάγκες του εργαζόμενου λαού για φθηνή και ασφαλή Ενέργεια, για προστασία της υγείας των κατοίκων και του περιβάλλοντος, για σεβασμό στις δραστηριότητες που αναπτύσσουν φτωχά λαϊκά στρώματα και από τις οποίες εξαρτάται η επιβίωσή τους, όπως οι κτηνοτρόφοι, οι μελισσοκόμοι, οι μικροί επαγγελματίες και οι εργαζόμενοι στον τουρισμό. Παράλληλα, επισημάνθηκαν οι ευθύνες των περιφερειακών και δημοτικών αρχών στην προώθηση των συμφερόντων των μονοπωλίων της Ενέργειας.


Με την ολοκλήρωση των ομιλιών έγιναν παρεμβάσεις από εκπροσώπους φορέων, όπου αναδείχθηκαν οι επιπτώσεις από τη μετατροπή της Καρύστου σε έναν τεράστιο αιολικό σταθμό, η πείρα που έχει αποκτήσει ο λαός της περιοχής όλα αυτά τα χρόνια αλλά και η αποφασιστικότητα για συνέχιση και κλιμάκωση του οργανωμένου αγώνα για να μην τοποθετηθεί καμία άλλη ανεμογεννήτρια. Παράλληλα, ευχαρίστησαν το ΚΚΕ για την ενημέρωση και κυρίως για τη συνεπή στάση του υπέρ του λαού της περιοχής.

Συγκεκριμένα, τοποθετήσεις έγιναν από την Χρυσούλα Μπερέτη, πρόεδρο του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Νότιας Καρυστίας (ΣΠΠΕΝΚ), την Ευαγγελία Αθανασίου, γραμματέα του Μελισσοκομικού Συλλόγου Καρύστου «Δ. Ρήγας», την Ρόδο Σφυρίδη, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Καρύστου, την Επιστήμη Χάνου, πρόεδρο του Αναπτυξιακού Εκπολιτιστικού Συλλόγου «Δίλησσος», τον Γιώργο Οικονομόπουλο, πρόεδρο του Συλλόγου Συνταξιούχων Καρύστου, και τον Ζάχο Χατζηνικολή, δημοτικό σύμβουλο Καρύστου. Επίσης παρευρέθηκαν ο πρόεδρος του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Καρύστου, Βαγγέλης Σφυρίδης, ο πρόεδρος του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Καρυστίας, Κώστας Βερούχης, και η δημοτική σύμβουλος Καρύστου Γεωργία Τούρλα.

  • Αναλυτικότερο ρεπορτάζ σε επόμενο φύλλο του «Ριζοσπάστη».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ