Τρίτη 14 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ
ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Δεκάδες χιλιάδες βροντοφώναξαν: «Οι ζωές μας δεν είναι κόστος, οι ζωές μας έχουν αξία!»

Σε μια τεράστια διαδήλωση από το Σύνταγμα μέχρι τα γραφεία του ΟΣΕ στο Μεταξουργείο εξελίχθηκε η συγκέντρωση της Αθήνας
Σε μια τεράστια διαδήλωση από το Σύνταγμα μέχρι τα γραφεία του ΟΣΕ στο Μεταξουργείο εξελίχθηκε η συγκέντρωση της Αθήνας
Από το Σύνταγμα μέχρι τα γραφεία του ΟΣΕ στο Μεταξουργείο απλώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής το νέο απέραντο ποτάμι διαδηλωτών, σε ένα ακόμα μεγάλο συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, με δεκάδες χιλιάδες λαού και νεολαίας να διαδηλώνουν: «Οι ζωές μας δεν είναι κόστος! Οι ζωές μας έχουν αξία!».

Εργάτες από διάφορους κλάδους, οικοδόμοι, βιομηχανικοί εργάτες, στις Τηλεπικοινωνίες, στη Χημική Βιομηχανία, εμποροϋπάλληλοι, εργαζόμενοι στον Επισιτισμό - Τουρισμό, μαχόμενοι δικηγόροι και δημοσιογράφοι, μισθωτοί τεχνικοί, μικροί επαγγελματίες, μαζί με τα παιδιά τους στη Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια Εκπαίδευση που χρυσοπληρώνουν, τους απόμαχους της δουλειάς αλλά όχι του αγώνα, βρέθηκαν κάτω από τα πανό τους, τις σημαίες σωματείων τους.

«Μετράμε νεκρούς στις ράγες των Τεμπών, αίμα για τα κέρδη των αφεντικών», φώναξαν, δίνοντας συνέχεια στον αγώνα να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα στα Τέμπη, δυναμώνοντας την πάλη ενάντια στο σύστημα του κέρδους, στο κράτος και τις κυβερνήσεις του.

«Το κέρδος και το κράτος τους δολοφονούν», κατήγγειλαν σωματεία με τα πανό τους, βάζοντας στο στόχαστρο την πολιτική που βάζει κάθε λαϊκή ανάγκη «στο ζύγι» και αντιμετωπίζει ως «κόστος» ακόμα και τα μέτρα προστασίας της ζωής.

Με το πανό των σιδηροδρομικών στην κεφαλή, οι διαδηλωτές έκαναν πορεία από το Σύνταγμα μέχρι τα γραφεία του ΟΣΕ στην οδό Καρόλου, στο Μεταξουργείο. Από τη συγκέντρωση και την πορεία τα σωματεία απηύθυναν κάλεσμα μαχητικής προετοιμασίας της απεργίας, με συνελεύσεις, εξορμήσεις και αγωνιστικές πρωτοβουλίες σε κάθε χώρο δουλειάς και γειτονιά, σχολείο και σχολή.

Το δικό τους ξεχωριστό «παρών» έδωσαν για μια ακόμα φορά, με τα πανό και τις πικέτες τους, με τα συνθήματά τους και τη μαχητική τους παρουσία οι μαθητές, με τα μπλοκ των Συντονιστικών Επιτροπών Μαθητών Αθήνας και Πειραιά, και φοιτητές με τα μπλοκ των συλλόγων τους, που συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια και πορεύτηκαν μαζί με εργατικά σωματεία και μαζικούς φορείς στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα.

«Η νέα γενιά έχει ιδανικά, ούτε πουλιέται ούτε προσκυνά», «Οι ράγες της ανάπτυξης βαφτήκανε με αίμα, ποτέ δεν θα ξεχάσουμε το έγκλημα στα τρένα» και «Κέρδη βαμμένα στων φοιτητών των αίμα», βροντοφώναζαν οι φοιτητικοί σύλλογοι.

Το πανό της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας δήλωνε απερίφραστα ότι οι μαθητές είναι στους δρόμους γιατί «Στους δρόμους του αγώνα κερδίζει η ζωή». Μαζί τους οι γονείς, με τα πανό της ΑΣΓΜΕ και Ενώσεων Γονέων, που καθ' όλη τη διάρκεια της πορείας φώναζαν τα ίδια συνθήματα μαζί με τα παιδιά, εναλλάξ από τις ντουντούκες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ