Πέμπτη 26 Γενάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ
Δύο ακόμα πυρκαγιές σε μια περιοχή υψηλής επικινδυνότητας

Από τη χτεσινή μεγάλη φωτιά στον Ασπρόπυργο
Από τη χτεσινή μεγάλη φωτιά στον Ασπρόπυργο
Για άλλη μια φορά η Δυτική Αττική μετατράπηκε σε «θάλαμο αερίων», με τους κατοίκους της να κινδυνεύουν από τοξικές ουσίες, σε μια περιοχή επιβαρυμένη με σειρά ρυπογόνων δραστηριοτήτων, με εκατοντάδες βιομηχανικές μονάδες και το έγκλημα της χωματερής της Φυλής δίπλα στα σπίτια. Ηρθε έτσι στο προσκήνιο για άλλη μια φορά ο κίνδυνος ενός μεγάλου βιομηχανικού ατυχήματος, όπως και η ανεπάρκεια μέτρων πρόληψης και προστασίας. Στις 4.15 ξημερώματα της Τετάρτης ξέσπασε φωτιά σε εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο υποδημάτων στη Νέα Ζωή Ασπροπύργου και 30 λεπτά αργότερα στις 4.45 εκδηλώθηκε και νέα πυρκαγιά σε εργοστάσιο οικοδομικών υλικών, που βρίσκεται κοντά στην οδό Τζαβέλα στα Νεόκτιστα.

Στα δύο αυτά περιστατικά επενέβησαν 37 πυροσβέστες με 16 οχήματα και μετά από σκληρή προσπάθεια πολλών ωρών κατάφεραν να θέσουν τις πυρκαγιές υπό έλεγχο, ενώ εξετάζονται οι αιτίες.

Θυμίζουμε ότι στις 23/11/22 είχε σημειωθεί στην ίδια περιοχή και άλλη φωτιά σε χώρο επεξεργασίας χημικών αποβλήτων στον Ασπρόπυργο.

Για την κατάσταση αυτή με τις συχνές πυρκαγιές σε εργοστάσια η Κομματική Οργάνωση Ασπροπύργου του ΚΚΕ σε σχετική ανακοίνωσή της είχε επισημάνει: «Απαιτούμε να παρθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον περιορισμό της ρύπανσης στην ευρύτερη περιοχή και την προστασία της υγείας των εργαζομένων αλλά και των κατοίκων από το επικίνδυνο τοξικό νέφος» και τόνιζε: «Σε μια περιοχή που συνυπάρχουν διυλιστήρια, εργοστάσια υγραερίου και άλλων χώρων με εύφλεκτα υλικά μαζί με οικιστικό ιστό, κάνει επιτακτικό το αίτημα που εδώ και χρόνια έχει αναδείξει το ΚΚΕ, μέσα και έξω από τη Βουλή, για συγκρότηση άμεσα ολοκληρωμένου σχεδίου για την πρόληψη και την αντιμετώπιση ενός πιθανού Βιομηχανικού Ατυχήματος Μεγάλης Εκτασης στην ευρύτερη περιοχή».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ