Τετάρτη 1 Φλεβάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Απεργίες και συντονισμός δράσεων

Στους δρόμους του αγώνα για καλύτερα σχολεία, αύξηση των δαπανών για την Εκπαίδευση, αξιοπρεπείς μισθούς και συνθήκες εργασίας, παλεύουν από σήμερα 1η Φλεβάρη δεκάδες χιλιάδες εκπαιδευτικοί σε Αγγλία και Ουαλία, ξεκινώντας απεργιακές κινητοποιήσεις.

Σήμερα μπαίνει «λουκέτο» και στα μαθήματα πανεπιστημίων και κολεγίων, καθώς απεργεί το προσωπικό 70.000 εργαζομένων σε 150 βρετανικά ΑΕΙ.

Παράλληλα σταματούν τα περισσότερα δρομολόγια στο σιδηροδρομικό δίκτυο, από τις συνεχιζόμενες απεργίες των σιδηροδρομικών υπαλλήλων που είναι μέλη των συνδικάτων ASLEF και RMT.

Επιπλέον, απεργούν τουλάχιστον 100.000 μέλη του Συνδικάτου Δημοσίων και Εμπορικών Υπηρεσιών σε πάνω από 120 κρατικές υπηρεσίες και υπηρεσίες.

Απεργίες ανακοίνωσαν ότι θα πραγματοποιήσουν στις 6 και 20 Φλεβάρη τα πληρώματα ασθενοφόρων και οι εργαζόμενοι στα τηλεφωνικά κέντρα (ΕΚΑΒ) σε Αγγλία και Ουαλία.

Νέο κύμα κινητοποιήσεων ξεκινούν στις 6 και 7 Φλεβάρη δεκάδες χιλιάδες νοσηλευτές στην Αγγλία.

Απεργίες ξεκινούν το επόμενο διάστημα και οι πυροσβέστες του Ηνωμένου Βασιλείου, οι οποίοι διεκδικούν μισθολογικές αυξήσεις που θα ξεπερνούν το 5% που τους προσφέρει μέχρι στιγμής η εργοδοσία.

Συντονισμός της απεργιακής δράσης πολλών κλάδων εργαζομένων προγραμματίζεται για τις 6 Φλεβάρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ