Παρασκευή 10 Φλεβάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΥΓΕΙΑ
Απεργούν σήμερα οι οδοντίατροι, απαιτώντας ενίσχυση της οδοντιατρικής περίθαλψης

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στη σημερινή πανελλαδική απεργία των οδοντιάτρων απευθύνει στους εργαζόμενους του κλάδου η «Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση» (ΔΗΠΑΚ) Οδοντιάτρων, με συμμετοχή στη συγκέντρωση στις 11 π.μ. στο υπουργείο Εργασίας. Οι οδοντίατροι διεκδικούν την ενίσχυση της οδοντιατρικής περίθαλψης, με προσλήψεις οδοντιάτρων μόνιμης, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στα δημόσια νοσοκομεία, στα Κέντρα Υγείας και στις μονάδες του ΠΕΔΥ, κατάργηση του καθεστώτος πληρωμής με ΔΠΥ, κανονικές προσλήψεις με Συμβάσεις Εργασίας αορίστου χρόνου και κατώτατο μισθό στο ύψος του μισθού του β' επιμελητή. Επίσης, αφορολόγητο όριο 12.000 ευρώ, διασφάλιση εισοδήματος σε περίπτωση ασθένειας ή ατυχήματος κ.ά.

«Το παράδειγμα της Μ. Βρετανίας, με τον αποκλεισμό εκατομμυρίων ασθενών από στοιχειώδεις οδοντιατρικές υπηρεσίες και με την DIY (Do It Yourself) οδοντιατρική, αποκαλύπτει τον Μεσαίωνα στον οποίο επιδιώκουν να μας γυρίσουν. Αντί για σύγχρονες οδοντιατρικές υπηρεσίες πρόληψης, θεραπείας και αποκατάστασης, οι εργαζόμενοι οδηγούνται να βγάζουν τα δόντια τους με πένσα και να κολλάνε κατασκευές ρητίνης πάνω σε κοιλότητες! Στη βάση του σχεδόν ολοκληρωτικού αποκλεισμού του ελληνικού πληθυσμού από οποιαδήποτε οδοντιατρική κάλυψη, η κατάσταση που διαμορφώνεται και στην Ελλάδα είναι επικίνδυνη», σημειώνει η ΔΗΠΑΚ Οδοντιάτρων και προσθέτει:

«Μόνο η δική μας αγωνιστική δράση, η ανάπτυξη της αλληλεγγύης μαζί με τους ασθενείς μας, η οργάνωσή μας μπορούν να δώσουν θετική έκβαση για τις διεκδικήσεις μας και τη ζωή μας! Μόνο η ενεργητική παρέμβασή μας μπορεί να φέρει ουσιαστικά αποτελέσματα, με αιτήματα που θα βρίσκουν ανταπόκριση και στήριξη από τους ασθενείς μας, από τον κόσμο δηλαδή που μπαίνει στα ιατρεία μας και μοιραζόμαστε κοινές αγωνίες και προβλήματα. Στήριξη από επιστημονικούς συλλόγους, σωματεία αυτοαπασχολούμενων, συνδικάτα εργαζομένων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ