Παρασκευή 10 Φλεβάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΥΓΕΙΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΜΕΤΑΞΑ»
Καθυστερήσεις ακόμα και στις χημειοθεραπείες λόγω της υποστελέχωσης του Φαρμακείου

Τις σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό στο μεγαλύτερο αντικαρκινικό νοσοκομείο της χώρας καταγράφει για μια ακόμα φορά ο Σύλλογος των εργαζομένων, όπως και η ΕΙΝΑΠ, αφού οι ελλείψεις οδηγούν ακόμα και σε καθυστερήσεις προγραμματισμένων χημειοθεραπειών. Χαρακτηριστικά είναι όσα καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι για το φαρμακευτικό τμήμα, που μετά από συνεχόμενες συνταξιοδοτήσεις λειτουργεί σε πολύ πιεστικές συνθήκες, που οξύνθηκαν ιδιαίτερα με την πανδημία. Οπως σημειώνει η ΕΙΝΑΠ, το συγκεκριμένο τμήμα «είναι επιφορτισμένο τόσο με τις παραγγελίες φαρμάκων και την καθημερινή τους διάθεση σε όλα τα τμήματα του νοσοκομείου, τον έλεγχο της φαρμακευτικής αγωγής των νοσηλευόμενων ασθενών, όσο και με τον έλεγχο και την παρασκευή όλων των άσηπτων διαλυμάτων χημειοθεραπείας, αδιάλειπτα και όλες τις ημέρες του χρόνου».

Ετσι όταν το προηγούμενο διάστημα το εναπομείναν προσωπικό κατέληξε να νοσεί με Covid και άλλες λοιμώξεις, η μία φαρμακοποιός, η οποία είχε έρθει από το Τζάνειο με μετακίνηση, εξαναγκάστηκε να εργαστεί ολομόναχη, αν και ήταν και η ίδια ασθενής! Τελικά, η μετακίνησή της ανακλήθηκε και η ΕΙΝΑΠ απαιτεί την άμεση στελέχωση του Φαρμακευτικού Τμήματος με προσλήψεις 3 φαρμακοποιών, 2 βοηθών φαρμακοποιών, 1 παρασκευαστή και 1 διοικητικού υπαλλήλου, προκειμένου να επανέλθει σε εύρυθμη λειτουργία το τμήμα.

Παράλληλα ο Σύλλογος του Νοσοκομείου απαιτεί την άμεση στελέχωση και του Ακτινολογικού Τμήματος, αφού ενώ πριν από 10 χρόνια καλυπτόταν από 14 γιατρούς, τώρα έχουν απομείνει μόνο 6! «Σε συνδυασμό με την αύξηση του φόρτου εργασίας, τόσο στον διαγνωστικό όσο και στον επεμβατικό τομέα του ακτινολογικού τμήματος, αυτή η κατάσταση, όπως είναι φυσικό, δυσχεραίνει δραματικά τις συνθήκες εργασίας ιατρών, τεχνολόγων, νοσηλευτών και διοικητικού προσωπικού», σημειώνει ο Σύλλογος. Χαρακτηριστικό είναι ότι στο νοσοκομείο ήρθε επιτέλους μαγνητικός τομογράφος μετά από χρόνια και χρόνια αναμονής, χωρίς όμως και την έλευση του απαιτούμενου προσωπικού, κάτι που, όπως λέει ο Σύλλογος, είναι «επιεικώς άλλη μια κοροϊδία μπροστά στα μάτια μας και θα είναι ανεπίτρεπτο να στηθούν φιέστες και εγκαίνια υπό αυτές τις συνθήκες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ