Τρίτη 14 Φλεβάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑ

Ψηφίστηκε χτες στην Ολομέλεια της Βουλής το αντιδραστικό νομοσχέδιο του υπουργείου Πολιτισμού για τον «εκσυγχρονισμό της μουσειακής πολιτικής», με το οποίο η κυβέρνηση μετατρέπει τα 5 μεγάλα Μουσεία της χώρας σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ), διαμορφώνοντας το θεσμικό πλαίσιο για να αναπτύξουν επιχειρηματική δράση με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Το νομοσχέδιο έχει ήδη καταδικαστεί από τους εργαζόμενους των μουσείων, οι οποίοι βρίσκονται «στο πόδι» με απεργιακές και άλλες αγωνιστικές κινητοποιήσεις απαιτώντας την απόσυρσή του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε ότι βγήκε στα κεραμίδια κατά του νομοσχεδίου, ωστόσο στο διά ταύτα ο πρόεδρός του δεσμεύτηκε για «βιώσιμη ανάπτυξη» των μουσείων... Σε παρατηρήσεις στα δευτερεύοντα επικεντρώθηκε η κριτική και των άλλων αστικών κομμάτων, χωρίς να διαφωνούν για τον Πολιτισμό - εμπόρευμα.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ, χαιρετίζοντας τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα μουσεία, ανέδειξαν τα όσα προωθεί η κυβέρνηση για έναν Πολιτισμό κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των επιχειρηματικών ομίλων, με εργαζόμενους φτηνούς χωρίς δικαιώματα. Και έκαναν καθαρό ότι το ΚΚΕ υπερασπίζεται το δικαίωμα όλου του λαού να έχει ανεμπόδιστη πρόσβαση σε όλα τα μουσεία και σε όλα τα αρχαιολογικά μνημεία της χώρας μας, γιατί κοινωνία ανθρώπινη είναι αυτή που μέτρο της προόδου της δεν έχει την κερδοφορία και την ενίσχυση της εξουσίας των λίγων, αλλά την υλική και πνευματική ανάπτυξη όλου του λαού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ