Τετάρτη 15 Φλεβάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΔΙΕΘΝΗ
Νέες απεργιακές κινητοποιήσεις στη Γερμανία

Στη Γερμανία συνεχίστηκαν χτες οι απεργιακές κινητοποιήσεις εργαζομένων σε κρατικές και δημοτικές υπηρεσίες σε αρκετά κρατίδια.

Μετά τις προειδοποιητικές απεργίες της περασμένης βδομάδας στα ταχυδρομεία, στα μέσα μαζικής μεταφοράς αλλά και σε νοσοκομεία σε διάφορα κρατίδια, από το Βερολίνο μέχρι τη Βαυαρία, έπεται συνέχεια.

Στη Βόρεια Ρηνανία - Βεστφαλία απήργησαν και χτες οι εργαζόμενοι στα τοπικά τρένα, λεωφορεία και μετρό από την Κολωνία και το Εσεν μέχρι τη Βόννη και άλλες πόλεις.

Ταυτόχρονα στάσεις εργασίας έγιναν σε δημόσια νοσοκομεία, δημοτικές αρχές και παιδικούς σταθμούς, τόσο στη Βόρεια Ρηνανία - Βεστφαλία όσο και στο κρατίδιο της Βαυαρίας. Εντός της βδομάδας αναμένονται επίσης περαιτέρω προειδοποιητικές απεργίες στη Βάδη - Βιρτεμβέργη και το Σλέσβιχ - Χόλσταϊν.

Το συνδικάτο verdi διεκδικεί Συλλογικές Συμβάσεις με αυξήσεις στους μισθούς έως και κατά 500 ευρώ (αύξηση δηλαδή γύρω στο 10,5%). Το ποσό αυτό όμως απορρίπτουν οι περισσότεροι εργοδότες του ευρύτερου δημόσιου τομέα ως «οικονομικά μη διαχειρίσιμο».

Απεργιακές κινητοποιήσεις αναμένονται, τέλος, και σε πολλά αεροδρόμια, σύμφωνα με την εφημερίδα «Bild». Το verdi καλεί το προσωπικό εδάφους στα αεροδρόμια της Φρανκφούρτης, του Ντίσελντορφ, του Μονάχου και του Αμβούργου σε στάσεις εργασίας άμεσα, ενόψει νέων διαπραγματεύσεων για μισθολογικές αυξήσεις.

Βρετανία: Συνέχεια στις απεργίες εργαζομένων της Amazon

Νέες απεργίες σχεδιάζουν οι εργαζόμενοι σε αποθήκες της Amazon στη Βρετανία εντείνοντας τον αγώνα για καλύτερους μισθούς και συνθήκες εργασίας.

Οι κινητοποιήσεις σχεδιάζονται για τα τέλη του μήνα και εντός Μαρτίου και θα έχουν συνολικά διάρκεια επτά μέρες.

Οπως ανακοινώθηκε οι εκατοντάδες εργαζόμενοι στην αποθήκη του μονοπωλίου ηλεκτρονικού εμπορίου στο Κόβεντρι θα απεργήσουν στις 28 Φεβρουαρίου, 2 Μαρτίου και από τις 13 ως τις 17 Μαρτίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ