Τετάρτη 22 Φλεβάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΑΒΑΝΑ.-- Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες της Κούβας για να αντιμετωπίσουν μεγάλη δασική πυρκαγιά στην περιοχή Βίγια Πινάρες στην επαρχία Ολγκίν που πλήττεται από παρατεταμένη ξηρασία. Οι πρώτες εστίες εκδηλώθηκαν από το περασμένο Σάββατο αλλά η άμεση κινητοποίηση του συστήματος προστασίας και δασοφυλακής απέτρεψε να φτάσει η φωτιά σε κατοικημένες περιοχές, από όπου προληπτικά απομακρύνθηκαν οι ηλικιωμένοι, οι γυναίκες και τα παιδιά. Στην περιοχή πνέουν δυνατοί άνεμοι που δυσκολεύουν την κατάσβεση, ενώ τις επιχειρήσεις συνδράμουν εναέρια μέσα.

ΔΟΥΒΛΙΝΟ - ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Ο Ιρλανδός πρωθυπουργός, Λίο Βαράντκαρ, δήλωσε ότι Βρετανία και ΕΕ έχουν σημειώσει τεράστια πρόοδο στις συνομιλίες για τις μετά το Brexit εμπορικές ρυθμίσεις στη Βόρεια Ιρλανδία και ότι θα πρέπει να δοθεί χρόνος και χώρος στον Βρετανό πρωθυπουργό, Ρ. Σούνακ, να οριστικοποιήσει μια συμφωνία.

BINTXOYK.-- Μίνι περιοδεία σε Ναμίμπια και Κένυα ξεκινά σήμερα η σύζυγος του Αμερικανού Προέδρου, Τζιλ Μπάιντεν. Σκοπός της επίσκεψής της εμφανίζεται η «ενίσχυση των εταιρικών σχέσεων» της χώρας της με την Αφρική, με φόντο την όξυνση του ιμπεριαλιστικού ανταγωνισμού με την Κίνα και άλλες δυνάμεις για το «προβάδισμα» στην ήπειρο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ