Πέμπτη 23 Φλεβάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΜΟΣΧΑ.-- Εξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, συμπεριλαμβανομένων δύο παιδιών, εξαιτίας πυρκαγιάς που ξέσπασε σε πολυώροφο ξενοδοχείο στο κέντρο της Μόσχας το βράδυ της Τρίτης. Αλλοι 9 τραυματίστηκαν, ενώ περίπου 200 πολίτες απομακρύνθηκαν από το κτίριο. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των αρχών, η πυρκαγιά ενδέχεται να οφειλόταν σε εμπρησμό.

ΣΙΚΑΓΟ.-- Η εταιρεία συμβούλων «McKinsey» ανακοίνωσε χτες ότι θα μειώσει το προσωπικό της κατά τουλάχιστον 2.000 εργαζόμενους. Η αμερικανική εταιρεία, από τις μεγαλύτερες του κλάδου, απασχολεί το τρέχον διάστημα 45.000 ανθρώπους, από 28.000 πριν από 5 χρόνια.

Προτεραιότητα θα δοθεί στη μείωση του διοικητικού προσωπικού. Η εταιρεία, που ιδρύθηκε το 1926 στο Σικάγο (Ιλινόις), έχει παρουσία σε πάνω από 130 χώρες και ανακοίνωσε τζίρο - ρεκόρ 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2021 ενώ ο κύκλος εργασιών της ήταν ακόμα μεγαλύτερος το 2022.

ΒΙΝΤΧΟΚ.-- Στη Ναμίμπια βρίσκεται από χτες η σύζυγος του Αμερικανού Προέδρου, Τζιλ Μπάιντεν, στο πλαίσιο πολιτικής ενίσχυσης των σχέσεων των ΗΠΑ με αφρικανικές χώρες, στο φόντο του σφοδρού ανταγωνισμού με Κίνα, Ρωσία, Τουρκία και άλλες δυνάμεις. Η Τζιλ Μπάιντεν, που επισκέπτεται αφρικανικές χώρες για έκτη φορά, θα μείνει περίπου 5 μέρες όχι μόνο στη Ναμίμπια αλλά και στην Κένυα, αναδεικνύοντας προγράμματα για την ενίσχυση του ρόλου των γυναικών και των νέων.

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Αποκλεισμός στην πρεσβεία των ΗΠΑ στο Νάιν Ελμς στο Λονδίνο επιβλήθηκε νωρίς χτες το πρωί με αφορμή τον εντοπισμό ενός ύποπτου αντικειμένου έξω από το κτίριο. Στο προσωπικό δόθηκε εντολή να απομακρυνθεί από παράθυρα και να καθίσει με την πλάτη στους τοίχους σε περίπτωση έκρηξης. Τελικά, το πακέτο αποδείχθηκε ακίνδυνο και αφού ελέγχθηκε από ειδικούς πυροτεχνουργούς της αστυνομίας ήρθη ο συναγερμός γύρω στις 11 π.μ.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.-- Οι οικογένειες των θυμάτων των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 δεν μπορούν να κατάσχουν τα δεσμευμένα περιουσιακά στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας του Αφγανιστάν, έκρινε ομοσπονδιακός δικαστής της Νέας Υόρκης. Αυτά τα 3,5 δισ. δολάρια (3,3 δισ. ευρώ), που διατηρούνται σε λογαριασμό της Ομοσπονδιακής Τράπεζας (Fed), πάγωσαν στις 15 Αυγούστου 2021, τη μέρα κατά την οποία οι Ταλιμπάν εισήλθαν στην Καμπούλ και ανέτρεψαν την κυβέρνηση του Αφγανιστάν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ