Παρασκευή 3 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ «EURODRIP»
Συνεχίζουν τον αγώνα για την ανάκληση των απολύσεων

Παρέμβαση στην πύλη του εργοστασίου της «Rivulis» (πρώην «Eurodrip») στα Οινόφυτα, δίνοντας συνέχεια στις κινητοποιήσεις για την ανάκληση των παράνομων και εκδικητικών απολύσεων, πραγματοποίησαν χθες το μεσημέρι το επιχειρησιακό Σωματείο, συνδικάτα της περιοχής και η Ομοσπονδία του κλάδου.

Τα συνδικάτα ανανέωσαν το αγωνιστικό τους ραντεβού για τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 6 Μάρτη στην Αθήνα, στις 10.30 π.μ. έξω από το υπουργείο Εργασίας.

Θυμίζουμε ότι τέλη Γενάρη η εργοδοσία της «Rivulis» προχώρησε στην απόλυση του προέδρου του επιχειρησιακού Σωματείου, ενώ απάντησε με πογκρόμ μηνύσεων και αγωγών κατά συνδικαλιστών και συνδικάτων που στάθηκαν στο πλευρό του επιχειρησιακού Σωματείου και των εργαζομένων. Στη συνέχεια μάλιστα, μπροστά και στην κατάρρευση των επιχειρημάτων της στην επιθεώρηση Εργασίας, προχώρησε στην απόλυση ενός ακόμα εργαζόμενου.

Το επιχειρησιακό Σωματείο, το Εργατικό Κέντρο Θήβας, το κλαδικό Συνδικάτο Χημικής Βιομηχανίας Βοιωτίας «Ο Σπάρτακος» και η Ομοσπονδία Χημικής Βιομηχανίας, δίνοντας συνέχεια στις δυναμικές παρεμβάσεις για την ανάκληση των απολύσεων, σε κοινή τους ανακοίνωση τονίζουν ότι «ο αγώνας αυτός είναι αγώνας όλων μας» και καλούν όλους τους εργαζόμενους να συνεχίσουν να εκφράζουν την αλληλεγγύη τους.

«Η απόλυση του προέδρου του επιχειρησιακού Σωματείου της RIVULIS - EURODRIP αποτελεί από πλευράς βιομηχάνων ένα μήνυμα προς γνώση και συμμόρφωση όλης της εργατικής τάξης, ένα προμήνυμα για το πού θέλουν να πάει η δουλειά. Θέλουν να ξεμπερδεύουν με τους συνδικαλιστές και τον συνδικαλισμό. Τρανταχτό παράδειγμα και η δίωξη των συνδικαλιστών της ΕΑΒ με ασφαλιστικά μέτρα και αγωγές. Θέλουν τον κάθε εργάτη μόνο του, σαν εύκολο στόχο. Διαχρονικά οι κυβερνήσεις με τις πολιτικές τους βάζουν πλάτη στις τακτικές αυτές της εργοδοσίας και των βιομηχάνων. Γι' αυτό λέμε ότι είναι μεγάλο θέμα, γι' αυτό λέμε ότι δεν μπορούμε να το αφήσουμε να περάσει έτσι, γι' αυτό έχει σημάνει συναγερμός από την πρώτη στιγμή. Θα είναι σαν να κάνουμε σινιάλο στην εργοδοσία να μην αφήσει τίποτα όρθιο», αναφέρουν τα συνδικάτα και προσθέτουν: «Η δράση του Σωματείου συνεχίζεται, η εργοδοσία δεν ξεμπέρδεψε με αυτό, όσο κι αν το θέλει. Το Σωματείο είναι εδώ και δρα, διεκδικεί αυξήσεις στα μεροκάματα, καλύτερες συνθήκες εργασίας. Να μην επιτρέψουν να επιστρέψουν οι μαύρες μέρες στο εργοστάσιο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ