Παρασκευή 3 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΦΟΡΕΙΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
Αύριο στο Χαϊδάρι η νέα κινητοποίηση για την Υγεία

O Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων ΨΝΑ «Δαφνί» μαζί με το Σωματείο Εργαζομένων στο «Αττικόν» Νοσοκομείο και φορείς της Δυτικής Αθήνας, κλιμακώνοντας τον συντονισμό της δράσης τους, προχωρούν σε συγκέντρωση αύριο, Σάββατο 4 Μάρτη, στις 11 π.μ., στην πλατεία Δημαρχείου στο Χαϊδάρι. Πρόκειται για τη δεύτερη κινητοποίηση μετά από αυτήν που έγινε στο Περιστέρι το Σάββατο 18/2, με δεκάδες φορείς που συντονίζουν τον αγωνιστικό βηματισμό τους.

Τα σωματεία και οι φορείς απαιτούν να επαναλειτουργήσει πλήρως το Νοσοκομείο Δυτικής Αθήνας (πρώην Λοιμωδών), αλλά και μέτρα για την ουσιαστική ενίσχυση της ΠΦΥ, ενάντια στο «νέο ΕΣΥ» της έντασης της επιχειρηματικής δράσης. Διεκδικούν άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία, μονιμοποίηση των συμβασιούχων και του επικουρικού προσωπικού. Ούτε ένα ευρώ σε τσέπη ιδιώτη - κλινικάρχη. Επίταξη ιδιωτικών δομών Υγείας, άνευ όρων και αποζημιώσεων, ιδιαίτερα σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Εξω οι εργολάβοι και τα ιδιωτικά μαγαζιά από τα δημόσια νοσοκομεία.

  • Τη Δευτέρα 6 Μάρτη, οι εργαζόμενοι στις δημόσιες μονάδες Υγείας στη 1 το μεσημέρι καλούν σε κινητοποίηση στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (Πανεπιστημίου 37), στο πλαίσιο της παναττικής στάσης εργασίας (12 μ. - 3 μ.μ.). Διεκδικούν ουσιαστική αύξηση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας σε όλους τους εργαζόμενους στις δημόσιες μονάδες Υγείας, να ενταχθούν στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα όλοι όσοι εργάζονται σε αντίστοιχες συνθήκες, με μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και του ωραρίου εργασίας σε 5ήμερο - 6ωρο - 30ωρο. Να παρθούν τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων. Να προσληφθούν μόνιμοι Ιατροί Εργασίας και Τεχνικοί Ασφαλείας στις μονάδες Υγείας και Πρόνοιας.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ