Παρασκευή 3 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΠΑΙΔΟΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
Απέναντι στο νομοσχέδιο ιδιωτικοποίησης και η Εταιρεία Παιδιατρικής Αιματολογίας - Ογκολογίας

«Η οποιαδήποτε αλλαγή δομής και/ή αναθεώρηση όλων των ανωτέρω θα οδηγήσει σε ενδεχόμενη ακύρωση των επιτευγμάτων της χώρας μας στον τομέα του καρκίνου στο παιδί και τον έφηβο, σε οπισθοδρόμηση και απώλεια πολύτιμου χρόνου, καθώς πολλές διαδικασίες θα πρέπει να διακοπούν ή να επαναπροσδιορισθούν», είναι η ομόφωνη θέση της Ελληνικής Εταιρείας Παιδιατρικής Αιματολογίας - Ογκολογίας (ΕΕΠΑΟ) απέναντι στο κυβερνητικό νομοσχέδιο που προβλέπει την ίδρυση Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου «Ογκολογικού Κέντρου Παίδων "Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη - ΕΛΠΙΔΑ"».

Η ΕΕΠΑΟ σημειώνει ότι «τα ποσοστά ίασης των παιδιών με νεοπλασίες έχουν βελτιωθεί θεαματικά τα τελευταία χρόνια, χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες των ειδικών ιατρών και νοσηλευτών και της συμμετοχής της χώρας μας σε διεθνείς κλινικές μελέτες.

Η επιτυχία αυτή είναι το αποτέλεσμα της επίπονης προσπάθειας πολλών ετών, με συνέχεια και συνέπεια στους χώρους εργασίας μας και με συνεργασίες των εξειδικευμένων ιατρών και νοσηλευτών του χώρου με συναδέλφους τους, σε διεθνείς επιστημονικούς φορείς και Κέντρα».

Η Εταιρεία σχολιάζει την επιχειρηματολογία που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση για την ίδρυση ΝΠΙΔ με την επωνυμία «Ογκολογικό Κέντρο Παίδων "Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη - ΕΛΠΙΔΑ"» και αναδεικνύει με συγκεκριμένα στοιχεία ότι «οι βασικοί στόχοι που αφορούν τη φροντίδα των μικρών ασθενών μας έχουν ήδη κατακτηθεί και διαρκώς βελτιώνονται με το υπάρχον πλαίσιο διοικητικής λειτουργίας». Τονίζει δε ότι «η οικονομική και διοικητική αυτοτέλεια του Ογκολογικού Κέντρου Παίδων "Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη - ΕΛΠΙΔΑ" μπορεί ενδεχομένως να εγκυμονεί ανεξερεύνητους κίνδυνους, συνδεόμενους με όλα τα ανωτέρω πεδία».

«Ολα τα αναφερθέντα επιτεύγματα έχουν επιτευχθεί χάρη στις επί περισσότερο από 40 χρόνια προσπάθειες των ιατρών, των νοσηλευτών και του συνόλου του προσωπικού των υπαρχόντων Τμημάτων», υπογραμμίζει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ