Πέμπτη 9 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΚΥΠΕΛΛΟ
Εκλεισε... θέση για τελικό ο ΠΑΟΚ

Την πρόκρισή του στον τελικό του Κυπέλλου για τρίτη συνεχόμενη χρονιά καθάρισε ουσιαστικά ο ΠΑΟΚ μετά την ευρεία εκτός έδρας νίκη επί της Λαμίας (5-0), στον πρώτο αγώνα τους για τα ημιτελικά. Σημειώνεται ότι η αναμέτρηση είχε αναβληθεί αρχικά λόγω έντονης χιονόπτωσης στη Φθιώτιδα. Πλέον μετά τη συγκεκριμένη επιτυχία η ρεβάνς της Τούμπας έχει ουσιαστικά τον ρόλο της τυπικής διαδικασίας για τις δύο ομάδες.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά», αν και με αλλαγές στο βασικό του σχήμα, συνέχισε τις καλές εμφανίσεις του τελευταίου διαστήματος και δεν συνάντησε ιδιαίτερα προβλήματα απέναντι στους γηπεδούχους. Εβαλε τις βάσεις για την επιτυχία από το πρώτο μέρος όταν και προηγήθηκε με 2-0 (Νάρεϊ 1', Κωνσταντέλιας 25'), ωστόσο ήταν καταιγιστικός στο β' μέρος φθάνοντας στην τελική επιτυχία με τα γκολ των Αγκούστο (62'), Τόμας (67'), Σάστρε (69'). Η Λαμία μείωσε με τον Μαρτίνεθ στο 84' και διαμαρτύρεται για ένα ακόμη γκολ στις καθυστερήσεις που δεν μέτρησε (ως επιθετικό φάουλ).

Σημειώνεται ότι στον άλλο ημιτελικό η ΑΕΚ έχει πάρει σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης μετά τη νίκη επί του Ολυμπιακού με 3-0 στη Ν. Φιλαδέλφεια.

Οι ρεβάνς των ημιτελικών σε «Γ. Καραϊσκάκης» και Τούμπα αναμένεται να διεξαχθούν το διήμερο 12 - 13 Απρίλη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ