Πέμπτη 9 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΛΟ - WORLD CUP
Δεν τα κατάφερε στην πρεμιέρα η Εθνική

Στραβά ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στον όμιλό της για την 1η κατηγορία του FINA World Cup η Εθνική ομάδα πόλο, η οποία ηττήθηκε 11-8 από την Ισπανία στην πρεμιέρα των αγώνων, που διεξάγονται στην Ποντγκόριτσα. Στόχος της ελληνικής ομάδας είναι να καταλάβει μία εκ των τριών πρώτων θέσεων του ομίλου, που οδηγούν σε συμμετοχή στην τελική φάση της διοργάνωσης, η οποία θα διεξαχθεί στο Λος Αντζελες. Επόμενος αντίπαλος της Εθνικής η Σερβία αύριο Παρασκευή στις 20.30.

Η Εθνική είχε τον έλεγχο του αγώνα και το προβάδισμα στη μεγαλύτερη διάρκεια, αλλά δεν κατάφερε να αντέξει μέχρι τέλους και να βρει τις λύσεις απέναντι στην αντίδραση των Ισπανών. Ξεκινώντας καλύτερα προηγήθηκε με 3-2 στο 1ο οκτάλεπτο, με 6-5 στο ημίχρονο και στο ξεκίνημα του 3ου οκταλέπτου απέκτησε διαφορά δύο γκολ (7-5). Από κει και έπειτα όμως οι Ισπανοί ξεκίνησαν την αντεπίθεσή τους, αρχικά ισοφαρίζοντας σε 7-7, ενώ στη συνέχεια, εκμεταλλευόμενοι τα λάθη της ελληνικής άμυνας, ολοκλήρωσαν την ανατροπή και προηγήθηκαν 10-7, με ένα επιμέρους 5-0.

Τα οκτάλεπτα: 3-2, 6-5, 7-7, 8-11

Ελλάδα: Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 1, Σκουμπάκης 1, Καλογερόπουλος 1, Παπαναστασίου 1, Φουντούλης 2, Δερβίσης, Αργυρόπουλος, Νικολαΐδης, Κάκαρης 1, Σολανάκης, Βλαχόπουλος 1, Τζωρτζάτος.

Ισπανία: Αγκίρε, Μουναρίθ 5, Μπιέλ, Ντελ Τόρο, Σαναχούγια 1, Γκομίλα, Φάμερα, Καμπάνιας 2, Ταχούλ 1, Περόνε 1, Μάγιαρακ, Μπούστος 1, Λόριο.

  • Σε άλλο ματς του ίδιου ομίλου για την 1η αγωνιστική η Σερβία νίκησε 10-6 την Αυστραλία, ενώ αργά χθες το βράδυ αγωνιζόταν το Μαυροβούνιο με τη Γεωργία.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ