Παρασκευή 17 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ «TIKTOK»
Αμερικανοβρετανικές πιέσεις στην κινεζική μητρική εταιρεία

Η Κίνα κάλεσε χτες τις ΗΠΑ να σταματήσουν τις «αδικαιολόγητες επιθέσεις» εναντίον της εφαρμογής «TikTok», έπειτα από το αίτημα της αμερικανικής κυβέρνησης προς την κινεζική μητρική εταιρεία «ByteDance», να πουλήσει όλες τις μετοχές της εφαρμογής, προειδοποιώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση αυτή θα απαγορευθεί στο αμερικανικό έδαφος για λόγους «εθνικής ασφάλειας».

Η «Wall Street Journal» μετέδωσε πρώτη το αίτημα για αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του «TikTok», είδηση που κατόπιν επιβεβαιώθηκε στο BBC από την ίδια την εταιρεία, που ξεκαθάρισε πως μια «αναγκαστική πώληση» δεν θα άλλαζε κάτι στη ροή των δεδομένων ούτε στην πρόσβαση σε αυτά.

Στο μεταξύ, η βρετανική κυβέρνηση προωθεί την απαγόρευση του «TikTok» στα κινητά τηλέφωνα υπουργών και κυβερνητικών αξιωματούχων. Την απόφαση ανακοίνωσε χτες στη Βουλή ο υπουργός Επικρατείας Ολ. Ντάουντεν, λέγοντας: «Προχωρούμε σε ένα σύστημα όπου οι κυβερνητικές συσκευές θα μπορούν να έχουν πρόσβαση μόνο σε εφαρμογές τρίτων μερών που περιλαμβάνονται σε μια προεγκεκριμένη λίστα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ