Παρασκευή 17 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΡΑΗΛ - ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
Τέσσερις Παλαιστίνιοι νεκροί από επιχείρηση των κατοχικών δυνάμεων

Νέα επιχείρηση στο κέντρο της Τζενίν στην κατεχόμενη Δυτική Οχθη πραγματοποίησαν χτες Ισραηλινοί πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών. Με πολιτική αμφίεση εκτέλεσαν εν ψυχρώ τέσσερις νεαρούς Παλαιστίνιους.

Από τις αρχές του 2013 έχουν σκοτωθεί από ισραηλινά πυρά πάνω από 75 Παλαιστίνιοι.

Το υπουργείο Υγείας της Παλαιστίνης ταυτοποίησε τους τρεις από τους τέσσερις νεκρούς, με ηλικίες 16, 28 και 29 ετών. Κατά τη διάρκεια της ισραηλινής επίθεσης τραυματίστηκαν άλλα 18 άτομα.

Παράλληλα, χτες μπουλντόζες του ισραηλινού στρατού γκρέμισαν πέντε σπίτια Παλαιστινίων στη συνοικία Wadi el-Joz της κατεχόμενης Ανατολικής Ιερουσαλήμ με το πρόσχημα της εκκαθάρισης του χώρου για τη δημιουργία «πάρκου».

Στο μεταξύ, χτες πραγματοποίησαν απεργία χιλιάδες Παλαιστίνιοι εκπαιδευτικοί, μέλη της οργάνωσης «Ενωμένο Κίνημα Δασκάλων», διεκδικώντας το δικαίωμα στη συνδικαλιστική δράση και αξιοπρεπείς αυξήσεις στους μισθούς τους.

Το ίδιο διάστημα εντείνεται η ενδοαστική αντιπαράθεση στο Ισραήλ, με τον Πρόεδρο της χώρας, Ισαάκ Χέρτζογκ να προβαίνει χτες σε διάγγελμα, επιχειρώντας αποκλιμάκωση της έντασης και διάλογο για το πολύκροτο κυβερνητικό νομοσχέδιο για τη δικαστική μεταρρύθμιση.

Σε αυτό το φόντο, χιλιάδες διαδηλωτές ξεχύθηκαν και χτες στους δρόμους μεγάλων πόλεων του Ισραήλ διαμαρτυρόμενοι για το νομοσχέδιο που προωθεί προς ψήφιση ο κυβερνητικός συνασπισμός, ενώ ο πρωθυπουργός Μπ. Νετανιάχου ετοιμαζόταν να αναχωρήσει για τη Γερμανία όπου έχει προγραμματίσει επίσημη επίσκεψη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ