Τρίτη 2 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ»
Συλλήψεις και καταδίκες απαιτεί ο Μίλερ

«Εξαιρετικό» χαρακτήρισε το επίπεδο συνεργασίας των ελληνικών και των αμερικανικών αρχών στο θέμα της τρομοκρατίας ο πρέσβης των ΗΠΑ στη χώρα μας, Τόμας Μίλερ. Σε συνέντευξή του στον «Τύπο της Κυριακής» ζήτησε την παραγωγή «έργου» στο θέμα αυτό, αφού τόνισε ότι «με ενδιαφέρει να δουλεύω και να παράγω συγκεκριμένο έργο». Η δήλωσή του αυτή, όπως είναι φυσικό, αποτελεί «καμπανάκι» για την ελληνική κυβέρνηση, αφού σταθερό ζητούμενό του αποτελούν οι συλλήψεις, οι δίκες και οι καταδίκες.

Στη συνέντευξή του αναφέρει ότι τον ικανοποιεί ιδιαίτερα η αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου (βλ. «τρομονόμος»), αλλά προσθέτει πως «σημαντικότερο όλων είναι να υπάρξουν συλλήψεις και καταδίκες τρομοκρατών. Ζητούμενο είναι η παραγωγή συγκεκριμένων αποτελεσμάτων, δηλαδή, η συγκέντρωση στοιχείων τέτοιων που στο πλαίσιο της δίκης μπορούν να οδηγήσουν σε καταδικαστική απόφαση».

Ομως, δεν του αρκούν οι οποιεσδήποτε συλλήψεις, αλλά θέλει «να κόψει το κεφάλι του φιδιού». Τόνισε ότι «όταν μιλάμε για την πάταξη της τρομοκρατίας, μιλάμε για όλους τους ορόφους αλλά πρώτα πρώτα για τον υψηλότερο. Είναι σημαντικό να εξαρθρώσουμε την ηγεσία της "17Ν"».

Εξάλλου, σε αποκλειστική του συνέντευξη στον χτεσινό «Ελεύθερο Τύπο», ο Ιλιτς Ραμίρεζ Σάντσεζ ή Κάρλος, που κρατείται στις γαλλικές φυλακές αφού έχει καταδικαστεί για τρομοκρατικές πράξεις, δηλώνει άγνοια για το ενδεχόμενο συνεργασίας ΕΛΑ και «17Ν». Αναφέρει ότι «ο Κ. Καραμανλής δέχτηκε και με ζεστασιά δύο πάρα πολύ κοντινούς συντρόφους μου, που ήταν στρατευμένοι στον πόλεμο της επανάστασης. Για τον Α. Παπανδρέου μπορώ να δηλώσω σήμερα την πεποίθησή μου ότι επικροτούσε τους στόχους του ελληνικού αντάρτικου πόλεων».

Επίσης, αποφεύγει να απαντήσει στο ερώτημα εάν είχε συναντηθεί με στελέχη ελληνικών τρομοκρατικών οργανώσεων, αναφέρεται στους Ελληνες της αντιδικτατορικής πάλης στη Δ. Ευρώπη, λέγοντας απλώς πως «συχνάζαμε στους ίδιους χώρους» και καταθέτει το πλήρες πρακτικό της ανάκρισής του από τον εισαγγελέα Ι. Διώτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ