Τρίτη 2 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δ.ΤΣΟΒΟΛΑΣ
Συνέντευξη στη Θεσσαλονίκη

Την υποψηφιότητα του Γ. Ρόκου για τη Νομαρχία Θεσσαλονίκης και του Αγ. Σαχίνη για το Δήμο Θεσσαλονίκης, ανακοίνωσε ο Δημήτρης Τσοβόλας ότι στηρίζει το ΔΗΚΚΙ, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε την Κυριακή, με αφορμή την επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη. Επίσης σημείωσε: «Η αυτοδιοίκηση είναι ένας κατεξοχήν πολιτικός θεσμός, από τη σωστή λειτουργία και από τη χρηματοδότηση του οποίου εξαρτάται, σ' ένα σημαντικό βαθμό, η περιφερειακή παραγωγική ανάπτυξη της χώρας, αλλά και η κοινωνική και πολιτισμική ανάπτυξη και αποκέντρωση».

Ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ, αναφερόμενος στο Παλαιστινιακό, επέρριψε ευθύνες στον ΟΗΕ για τις τελευταίες εξελίξεις και σημείωσε: «Η ΕΕ θα πρέπει να πιέσει τον ΟΗΕ να υλοποιήσει - με τρόπους που όταν θέλει ξέρει να επιβάλλει - το σωστό κατά τα άλλα ψήφισμα. Είναι μεγάλες οι ευθύνες του ΟΗΕ. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι τρομοκράτης στην προκειμένη περίπτωση είναι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός και όλοι εκείνοι που τον στηρίζουν σ' αυτή την αδιαλλαξία». Επίσης πρόσθεσε: «Είναι γνωστό ότι η ηγεσία του Ισραήλ, με την ανοχή και τη στήριξη των ΗΠΑ, προχώρησε σε εισβολή και κατάληψη παλαιστινιακών εδαφών και κρατάει, ουσιαστικά, όμηρο τον ηγέτη των Παλαιστινίων Γιάσερ Αραφάτ, παραβιάζοντας έτσι και τη διεθνή έννομη τάξη, αλλά και τα ανθρώπινα δικαιώματα του παλαιστινιακού λαού. Το ΔΗΚΚΙ συμπαραστέκεται στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού. Καταδικάζει αυτή τη νέα εισβολή του Ισραήλ, αλλά και τις μεγάλες δυνάμεις, καθώς και τους διεθνείς οργανισμούς που ανέχονται αυτή την απαράδεκτη κατάσταση».

Αναφερόμενος στις νέες αγροτικές κινητοποιήσεις σημείωσε πως «οι αγρότες σ' όλη την Ελλάδα αρχίζουν και πάλι κινητοποιήσεις, γιατί η κυβέρνηση, για μια ακόμη φορά, αποδείχτηκε αναξιόπιστη». Τέλος, για το ασφαλιστικό ανέφερε: «Η κυβέρνηση ένα χρόνο μετά τις απαράδεκτες εξαγγελίες για αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης, μείωση των συντάξεων και χειροτέρευση των προϋποθέσεων θεμελίωσης συνταξιοδοτικού δικαιώματος, προκειμένου να περάσει αυτές τις αντιασφαλιστικές και αντεργατικές ρυθμίσεις, ανασυντάχθηκε και τεμάχισε τα βήματα υλοποίησής τους επιστρατεύοντας κυβερνητικούς συνδικαλιστές».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ