Παρασκευή 31 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Ξανά στους δρόμους για αυξήσεις στις συντάξεις και επαναφορά των Δώρων

Συγκεντρώσεις στην Αθήνα στις 4 Απρίλη και στη Θεσσαλονίκη στις 6 Απρίλη

Σε νέο γύρο κινητοποιήσεων προχωρούν οι συνταξιούχοι και μεταξύ των άλλων διεκδικήσεων που διαχρονικά προβάλλουν, απαιτούν την ουσιαστική αύξηση των συντάξεων και την καταβολή ενόψει των γιορτών του Δώρου του Πάσχα, καθώς το εισόδημά τους συνεχίζει να εξανεμίζεται από την ακρίβεια που καλπάζει.

«Η δυνατότητα και η ελπίδα να λυθούν τα καυτά προβλήματα που τσακίζουν τη ζωή μας βρίσκονται στους αγώνες και στη μαζική συμμετοχή μας σε αυτούς, περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Δεν θα σταματήσουμε αν δεν δικαιωθούμε, αν δεν δοθούν λύσεις και δεν ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά μας»: Με αυτό το μήνυμα η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων απευθύνει κάλεσμα αγώνα και συμμετοχής στις νέες κινητοποιήσεις που οργανώνονται τις επόμενες μέρες σε διάφορες πόλεις της χώρας.

Η νέα παναττική συγκέντρωση στην Αθήνα θα γίνει την Τρίτη στις 4 Απρίλη, στο υπουργείο Εργασίας, στις 10 π.μ., ενώ θα ακολουθήσει πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη συγκέντρωση διαμαρτυρίας οργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα, την Πέμπτη 6 Απρίλη, στις 10.30 π.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου.

Οι διεκδικήσεις των συνταξιούχων:

-- Αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις στο ύψος του πληθωρισμού και κατώτατη σύνταξη στο 80% του κατώτατου μισθού.

-- Καταβολή της 13ης και της 14ης σύνταξης, και ιδίως του Δώρου Πάσχα.

-- Αμεση καταβολή των αναδρομικών σε όλους τους συνταξιούχους, δίχως δικαστήρια και προαπαιτούμενα.

-- Ενσωμάτωση της «προσωπικής διαφοράς» στις καταβαλλόμενες συντάξεις σε όλους τους συνταξιούχους.

-- Οι συντάξεις χηρείας να καταβάλλονται όλες (παλιές και νέες) με τη νομοθετική ρύθμιση του 2019. Σε καμία περίπτωση κάτω από την εθνική σύνταξη.

-- Πρόσληψη ιατρικού - νοσηλευτικού προσωπικού στις μονάδες Υγείας και στον ΕΦΚΑ.

Επιπλέον, απαιτούν να αποδοθούν επιτέλους στις δικαιούχους συνταξιουχικές οργανώσεις οι οικειοθελώς παρακρατημένες εισφορές των συνταξιούχων για τις λειτουργικές ανάγκες τους, καθώς αυτές παρακρατούνται παράνομα από τον υπουργό Εργασίας, παρά τη ρητή δέσμευση του πρωθυπουργού (στις 14/10/2022) ότι θα αποδίδονταν σύντομα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ