Παρασκευή 31 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΗΛΕΙΑ
Τραυματίστηκε σοβαρά εργαζόμενος στην καθαριότητα του δήμου Πηνειού

Με σπασμένο το ένα του πόδι σε αρκετά σημεία βγήκε από εργατικό «ατύχημα» χτες το πρωί εργαζόμενος στην καθαριότητα του δήμου Πηνειού ο οποίος τραυματίστηκε στην Ηλεία, στο Μαρκόπουλο Γαστούνης, την ώρα της δουλειάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο εργαζόμενος χτυπήθηκε από αυτοκίνητο που ακολουθούσε την πορεία του απορριμματοφόρου. Το τελευταίο σταμάτησε να μαζέψει κάδο και το ΙΧ έπεσε πάνω στον εργαζόμενο, χτυπώντας του το πόδι, αφού δεν πρόλαβε να ανέβει στο πίσω μέρος του οχήματος του δήμου.

Πρόκειται για συμβασιούχο εργαζόμενο προγράμματος μερικής απασχόλησης για άτομα 55 έως 67 ετών (1+1 χρόνου εργασίας), που σε αυτήν την ηλικία αντί να έχουν συνταξιοδοτηθεί χρησιμοποιούνται για να καλύψουν τα «κενά» του μόνιμου προσωπικού και να συμπληρώσουν ένσημα, μπας και βγουν στη σύνταξη.

Ευτυχώς ο εργαζόμενος διέφυγε τον κίνδυνο για τη ζωή του και νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου, όπου χειρουργείται στο πόδι, ενώ από την πρώτη στιγμή το Σωματείο Εργαζομένων στον δήμο Πηνειού, διερευνώντας τα αίτια του ατυχήματος, πραγματοποίησε παρέμβαση στη δημοτική αρχή.

Προκλητική προσπάθεια «κουκουλώματος» στα Γιάννενα

«Δεν υπήρξε ποτέ συμβάν ηλεκτροπληξίας»: Στην προκλητική αυτή διαπίστωση προχώρησε ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου «Χατζηκώστα» στα Γιάννενα, μιλώντας για το εργατικό «ατύχημα» που είχε επικουρική εργαζόμενη στην κεντρική αποστείρωση του νοσοκομείου, η οποία την περασμένη Παρασκευή χτυπήθηκε από ηλεκτρικό ρεύμα και νοσηλεύτηκε στην Καρδιολογική κλινική.

Το εργατικό «ατύχημα» έγινε τη μέρα που λόγω βλαβών στην ηλεκτροδότηση της κεντρικής αποστείρωσης, και ενώ οι ηλεκτρολόγοι εργάζονταν για την αποκατάσταση των προβλημάτων, οι εργαζόμενοι έπρεπε να δουλέψουν τον κλίβανο με την ατμογεννήτρια. «Ο διοικητής με την κυνική και απαράδεκτη ανακοίνωσή του δεν προσπαθεί να μεταφέρει ευθύνες στους εργαζόμενους. Κάνει κάτι πιο χοντρό. Εξαφανίζει το συμβάν, υπονοώντας ότι είναι κατασκευασμένο από την εργαζόμενη», καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η «Αγωνιστική Συσπείρωση» Υγειονομικών «Χατζηκώστα». Οι συνδικαλιστές υποστηρίζουν ότι ο διοικητής, σε αντίθεση με τους τέσσερις αυτόπτες μάρτυρες εργαζόμενους και το εξιτήριο της εργαζόμενης, το οποίο πιστοποιεί ότι υπήρξε έκθεση σε ρεύμα, αρνείται να προβεί στη δήλωση του εργατικού «ατυχήματος» στην Επιθεώρηση Εργασίας και να καλέσει την αστυνομία για διερεύνηση των συνθηκών του συμβάντος, με το σκεπτικό ότι το γεγονός δεν ήταν σοβαρό, σύμφωνα δηλαδή με τις απαράδεκτες εισαγγελικές εντολές περί «ήσσονος σημασίας» συμβάντος.

Στη συγκάλυψη της υπόθεσης βάζουν πλάτες και οι συνδικαλιστές των ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ στο νοσοκομείο, στηρίζοντας τις ενέργειες του διοικητή στο ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων, που συνεδρίασε για το θέμα, ενώ οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν λευκό, κρατώντας ίσες αποστάσεις, επισημαίνει η ανακοίνωση.

Η «Αγωνιστική Συσπείρωση» καλεί τους υγειονομικούς να απαιτήσουν να διερευνηθούν άμεσα οι συνθήκες και οι αιτίες του εργατικού «ατυχήματος», η διοίκηση να προχωρήσει στη λήψη και αυστηρή επιτήρηση εφαρμογής μέτρων υγείας και ασφάλειας, να διοριστούν γιατρός Εργασίας και τεχνικοί Ασφαλείας, να γίνει εκτενής εκτίμηση του επαγγελματικού κινδύνου στους χώρους και για όλες τις ειδικότητες των εργαζομένων στο νοσοκομείο, κ.λπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ