Παρασκευή 31 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Καταργούν την 9η Πνευμονολογική κλινική στο Νοσοκομείο «Σωτηρία»

Στην κατάργηση της 9ης Πνευμονολογικής κλινικής του Νοσοκομείου «Σωτηρία» προσανατολίζεται η κυβέρνηση, αφού πρόθεση του υπουργείου είναι να μεταφερθεί η κλινική στο «Ασκληπιείο» της Βούλας, μαζί με δύο πνευμονολόγους, ενώ το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που ήδη υπηρετεί στην κλινική θα μοιραστεί σε άλλες Πνευμονολογικές κλινικές.

Αυτό στην ουσία σημαίνει κατάργηση της 9ης Πνευμονολογικής κλινικής, με συνέπεια να αποδυναμώνονται και να υποβαθμίζονται ακόμα περισσότερο το «Σωτηρία» και οι παρεχόμενες υπηρεσίες Υγείας στον τομέα της Πνευμονολογίας. «Στην κλινική, εκτός από τη νοσηλεία ασθενών με πνευμονολογικά προβλήματα, επιτελούνται και μια σειρά από εξειδικευμένες εξετάσεις, τόσο σε νοσηλευόμενους όσο και σε εξωτερικούς ασθενείς, ενώ εκατοντάδες παρακολουθούνται κάθε χρόνο στα εξωτερικά της ιατρεία. Σημαντική θέση κατέχει και η εκπαίδευση των ειδικευόμενων γιατρών, αλλά και το ερευνητικό έργο», τονίζεται σε ανακοίνωση της «Ταξικής Αγωνιστικής Συνεργασίας», που καταγγέλλει τη συγκεκριμένη εξέλιξη, αναδεικνύοντας ότι αποτελεί πλευρά της πολιτικής για το «νέο ΕΣΥ».

«Πρέπει να σημάνει συναγερμός στους εργαζόμενους του νοσοκομείου! Καμία εμπιστοσύνη στις παρατάξεις της ΔΑΚΕ και της ΠΑΣΚΕ, που στηρίζουν στην ουσία της αυτήν την πολιτική!», σημειώνεται στην ανακοίνωση, διατυπώνοντας απαιτήσεις ενάντια στην κατάργηση της 9ης Πνευμονολογικής κλινικής, αντίθετα να ενισχυθεί άμεσα με όλο το μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που απαιτείται για τη λειτουργία της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ