Παρασκευή 31 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΑΒΑΛΑ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
Με πολύμορφη δράση συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις, δίνοντας «τρόπο στην οργή»

Μαζικές συσκέψεις πραγματοποίησαν την Τετάρτη 29 Μάρτη σωματεία και μαζικοί φορείς σε Καβάλα και σε Αλεξανδρούπολη. Στις συσκέψεις συζητήθηκε η πείρα από τις μεγάλες κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο διάστημα, όπου χιλιάδες λαού καταδίκασαν το έγκλημα στα Τέμπη, ενώ απασχόλησε επίσης η ανάγκη να δυναμώσει ο αγώνας για την ανάδειξη των πραγματικών ευθυνών πίσω και από τις «κοιλάδες των Τεμπών» που εντοπίζονται σε χώρους δουλειάς και κρίσιμες υποδομές όπως σχολεία, νοσοκομεία κ.ά.

Τα σωματεία και οι φορείς κατέληξαν σε κοινό προγραμματισμό δράσεων και παρεμβάσεων, με ορίζοντα κλιμάκωσης την απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς.

Συγκεκριμένα, στην Αλεξανδρούπολη θα πραγματοποιηθεί συναυλία την Κυριακή 2 Απρίλη, στις 6.30 μ.μ., στο πάρκο Ακαδημίας, με σύνθημα «Οι ζωές μας δεν είναι κόστος, έχουν αξία!». Επίσης, προγραμματίστηκε συνάντηση εκπροσώπων Σωματείων και Συλλόγων Γονέων με εργαζόμενους στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αλλά και παρέμβαση στην Επιθεώρηση Εργασίας και στον δήμο για τη συστηματική καταπάτηση των κανόνων ασφαλείας στα έργα που πραγματοποιούνται στην πόλη και εκθέτουν τόσο τους εργαζόμενους στα συγκεκριμένα έργα όσο και συνολικά τους κατοίκους της πόλης.

Στην Καβάλα, την Κυριακή 9 Απρίλη (μέρα συμπλήρωσης ενός έτους από την πυρκαγιά στις εγκαταστάσεις των «Πετρελαίων Καβάλας») θα πραγματοποιηθεί συναυλία στις 11 π.μ. στην κεντρική πλατεία με τοπικούς καλλιτέχνες και σύνθημα «Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας», αφιερωμένη στα θύματα του προδιαγεγραμμένου εγκλήματος στα Τέμπη. Ακόμα, προγραμματίζεται εκδήλωση των εργατικών σωματείων για τα εργατικά «ατυχήματα» στους χώρους δουλειάς σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί.

Εκδήλωση για τις ΣΣΕ στη Νάουσα

Εκδήλωση συζήτηση με θέμα: «Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, τους μισθούς και τις ελαστικές σχέσεις εργασίας» διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Νάουσας, το Σάββατο 8 Απρίλη, στις 6 μ.μ., στον Πολυχώρο Πολιτισμού στη «Βέτλανς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ