Παρασκευή 31 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στελέχη Ενόπλων Δυνάμεων δύο ταχυτήτων

Κάθε μέρα που περνάει, μεγαλώνει ο αριθμός των πολιτών που συνειδητοποιούν ότι αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να εκφράσει τα συμφέροντά τους. Μεγαλώνει ο αριθμός που οργίζεται και αγανακτεί. Συνειδητοποιούν πλέον ότι η πολιτική που ακολουθεί αυτή η κυβέρνηση για τις ανάγκες του λαού, δεν διαφέρει σε τίποτα από την πολιτική που ακολούθησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, είτε αυτοδύναμες, είτε ως συγκυβερνήτες τα κόμματα που τις σχημάτισαν. Είναι μια αντιλαϊκή πολιτική. Συνειδητοποιούν πλέον ότι ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ τελικά ακολούθησαν την ίδια πολιτική που κινήθηκε στις ίδιες ράγες, με παραπλάνηση και ψέματα. Με την πολιτική τους αυτή αυτό που κατάφεραν είναι το μεγάλωμα του κέρδους των λίγων σε βάρος των πολλών, με τον μόχθο αυτών των πολλών. Είναι η πολιτική του κέρδους των λίγων και εκλεκτών. Η πολιτική του κεφαλαίου.

Η επικαιρότητα είναι πλούσια από γεγονότα, τα οποία προσπαθούν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ να εργαλειοποιήσουν, προκειμένου να υφαρπάξουν την ψήφο του λαού στις επερχόμενες κρίσιμες εκλογές, οπότε και διαφημίζονται ως οι «σωτήρες» των προβλημάτων που οι ίδιοι δημιούργησαν. Γίνεται αυτό; «Εμ...» δεν γίνεται. Δεν το λέω μόνο εγώ. Το λένε εκατοντάδες χιλιάδες λαού, που μετά το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη ξεχύθηκαν επί μέρες στους δρόμους, διεκδικώντας το έγκλημα αυτό να μην συγκαλυφθεί. Είναι χρέος όλων μας να μην επιτρέψουμε το έγκλημα αυτό να συγκαλυφθεί. Και θα το κάνουμε. Δεν θα το επιτρέψουμε.

Πριν το έγκλημα στα Τέμπη τι μονοπωλούσε την επικαιρότητα; Θυμάστε; Οι καλλιτέχνες. Οι εργαζόμενοι στα θεάματα, οι μουσικοί, οι ηθοποιοί, οι τραγουδιστές κ.λπ. Γιατί; Γιατί αυτή η κυβέρνηση, η κυβέρνηση της ΝΔ, υποβάθμισε τα χρόνια των σπουδών τους. Λυκειακές σπουδές, τους είπε, κάνατε. Τι κι αν τελειώσατε λύκειο και σπουδάσατε την τέχνη σας για τρία και περισσότερα χρόνια; Για εμάς, για την κυβέρνηση της ΝΔ, είναι σαν να τελειώσατε το λύκειο. Ακούτε; Το λύκειο. Και για να το πιστέψετε, πάρτε και ένα Προεδρικό Διάταγμα. Η κυβέρνηση των «αρίστων». Αυτή είναι η κυβέρνηση της ΝΔ, η κυβέρνηση της αέναης εκπαίδευσης.

Αυτό, όσο κι αν δεν θέλετε να το πιστέψετε, δεν συμβαίνει μόνο στους καλλιτέχνες. Δεν θα πιστέψετε πού αλλού συμβαίνει. Συμβαίνει και στις Ενοπλες Δυνάμεις. Ναι, καλά ακούσατε. Στις Ενοπλες Δυνάμεις. Σήμερα που μιλάμε, υπάρχουν παραγωγικές σχολές στις Ενοπλες Δυνάμεις, αυτές από τις οποίες αποφοιτούν οι Υπαξιωματικοί, τα στελέχη που χειρίζονται πανάκριβα, με τον ιδρώτα του ελληνικού λαού αγορασμένα, οπλικά συστήματα, τους οποίους (Υπαξιωματικούς) η κυβέρνηση τους αντιμετωπίζει ως αποφοίτους λυκείου.

Ναι, καλά ακούσατε. Η κυβέρνηση της ΝΔ τους αντιμετωπίζει ως αποφοίτους λυκείου. Πώς τους αντιμετώπιζε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ; Μην αυταπατάστε και μην διερωτάστε. Και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αντιμετώπιζε τους αποφοίτους των Ανωτέρων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ) ως αποφοίτους λυκείου. Πώς τους αντιμετώπιζε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ παλαιότερα; Μην αυταπατάστε και μην διερωτάστε, επίσης. Και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αντιμετώπιζε τους αποφοίτους των Ανωτέρων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ) ως αποφοίτους λυκείου. Ναι, καλά ακούσατε. Ως αποφοίτους λυκείου!

Δεν το ήξεραν οι κυβερνήσεις; Το ήξεραν. Το φώναζαν δυνατά τα συνδικαλιστικά σωματεία των εν ενεργεία στρατιωτικών. Γιατί δεν άλλαξαν τότε το status; Γιατί δεν αναβάθμισαν τα πτυχία των αποφοίτων ΑΣΣΥ και να τα αναγνωρίσουν ως πτυχία αποφοίτων Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, Τεχνολογικού Τομέα;

Γιατί; Η απάντηση είναι μία και είναι απλή. Γιατί δεν ήθελαν. Αυτοί είναι βλέπετε οι «άριστοι», όχι οι Υπαξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων. Τι κι αν εισήλθαν στις παραγωγικές Σχολές μέσω πανελληνίων εξετάσεων. Τι κι αν οι βάσεις των Σχολών αυτών ξεπερνούν ακόμη και πολυζήτητες σχολές Πανεπιστημιακού Τομέα; Για τις κυβερνήσεις που διαχειρίστηκαν το ζήτημα αυτό, «φωνή βοώντος εν τη ερήμω». Αυτή είναι η πολιτική μιας άλλης ψευδεπίγραφης «άριστης» παιδείας που διατυμπανίζουν όλοι μαζί. Η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ. Δεν θέλουν. Θέλουν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων να βρίσκονται σε ομηρία. Να έχουν ανάγκη κάθε φορά τους κυβερνώντες.

Οχι όμως. Δεν θα τους περάσει. Η οργή των Υπαξιωματικών/Αξιωματικών αποφοίτων Ανωτέρων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ) είναι μεγάλη. Εχουν αντιληφθεί ότι κανένας «σωτήρας» από τα κόμματα που διακυβέρνησαν μέχρι σήμερα τη χώρα (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, είτε «αυτοδύναμα», είτε με στηρίγματα) δεν πρόκειται να αναβαθμίσουν τα πτυχία τους. Δικαιολογούν τα αδικαιολόγητα για την επιβίωσή τους. Πρέπει μόνοι τους να παλέψουν, να διεκδικήσουν, να κερδίσουν. Και θα κερδίσουν.

Το ΚΚΕ στεκόταν, στέκεται και θα στέκεται στο πλευρό τους, τόσο μέσα στη Βουλή όσο και εκτός. Το αίτημά τους για αναβάθμιση των πτυχίων τους είναι δίκαιο και αρμόζει με τις σπουδές τους και πρέπει να γίνει δεκτό. Το ΚΚΕ θα παλέψει με όλες του τις δυνάμεις. Γι' αυτό στις ερχόμενες εκλογές η ισχυροποίηση του ΚΚΕ με ανάδειξη περισσότερων βουλευτών στο Κοινοβούλιο θα δυναμώσει τη φωνή τους, θα ασκήσει περισσότερη «πίεση» μέχρι τη δικαίωση.


Ανέστης ΤΣΟΥΚΑΡΑΚΗΣ
Συνταγματάρχης (ΣΔΓ) εν αποστρατεία, επίτιμος πρόεδρος της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ) και υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στη Β' Πειραιά

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απαιτείται ουσιαστική αναβάθμιση και αναγνώριση των καλλιτεχνικών σπουδών (2022-12-29 00:00:00.0)
Στηρίζουμε τα αιτήματα των υπαξιωματικών και αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων (2022-09-24 00:00:00.0)
Τα κροκοδείλια δάκρυα του υπουργείου Παιδείας για τους μαθητές των εσπερινών και οι ευθύνες των κυβερνήσεων (2019-06-12 00:00:00.0)
Συγκέντρωση ενστόλων ενάντια στα μέτρα (2012-11-02 00:00:00.0)
Ημερίδα του ΣΦΕΑ την Τετάρτη (2006-04-27 00:00:00.0)
Παράταση της προθεσμίας για τα μηχανογραφικά (1995-03-31 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ