Παρασκευή 31 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τελευταίο «αντίο» στον σύντροφο Βάσο Παναγιωτίδη

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης και θλίψης έγινε η κηδεία του συντρόφου Βάσου Παναγιωτίδη, από τον Στίβο Θεσσαλονίκης.

Εκ μέρους του Κόμματος τον σύντροφο Βάσο αποχαιρέτησε ο Γ. Καραμπίνος, Γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Λαγκαδά του ΚΚΕ.

Ο σύντροφος Βάσος γεννήθηκε στον Στίβο το 1940, από γονείς πρόσφυγες από τον Καύκασο, που μέσα σε δύσκολες συνθήκες προσπαθούσαν να ορθοποδήσουν και να επιβιώσουν με τις οικογένειές τους. Πέρασε τα παιδικά του χρόνια σε συνθήκες Κατοχής και Εμφυλίου, αλλά και ανάτασης με το μεγαλείο της Εθνικής Αντίστασης και τον δίκαιο αγώνα του ΔΣΕ, όπου ο Στίβος είχε τη δική του ξεχωριστή συμμετοχή. Μάλιστα, ο μεγαλύτερος αδελφός του, Ιάκωβος, για την αντιστασιακή του δράση «ανταμείφθηκε» με αρκετά χρόνια εξορίας στα ξερονήσια.

Ασχολήθηκε με μεράκι με την κτηνοτροφία, ενώ από τα νεανικά του χρόνια μέχρι το τέλος της ζωής του συμμετείχε στους αγώνες της αγροτιάς και στις λαϊκές κινητοποιήσεις. Μέλος της ΕΔΑ προδικτατορικά και του ΚΚΕ αμέσως μετά τη μεταπολίτευση, συνέβαλε στη συγκρότηση των Κομματικών Οργανώσεων στην περιοχή.

Διακρινόταν πάντα για τη συνέπειά του, τη σταθερότητα και την πραότητα του χαρακτήρα του. Κράτησε αταλάντευτη στάση απέναντι στην απόπειρα διάλυσης του Κόμματος το 1989 - 1991.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ