Παρασκευή 31 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Σταθερότητα για μπίζνες που τσακίζουν τον λαό

«Δεν μπορείς να έχεις οικονομική επιτυχία και να μην ανεβαίνουν οι τιμές», λέει ο Αδ. Γεωργιάδης...

Την αποτελεσματικότητά της για το κεφάλαιο και την αποφασιστικότητά της να προχωρήσει και τις επόμενες καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις διαφημίζει προεκλογικά η ΝΔ, πασχίζοντας ταυτόχρονα να εγκλωβίσει ευρύτερα στρώματα στην αντιλαϊκή πολιτική.

Χαρακτηριστικά, επισκεπτόμενος χτες το πρωί τον δήμο Παλλήνης και συνομιλώντας με ψηφοφόρους του, ο Κυρ. Μητσοτάκης θύμισε ότι η ΝΔ μείωσε τις εργοδοτικές ασφαλιστικές εισφορές, «τους φόρους στην εργασία», «τους φόρους στην ακίνητη περιουσία», και έφερε ανάπτυξη για το κεφάλαιο, ενώ πασχίζοντας να πείσει ότι ωφελείται από αυτήν και ο λαός είπε ότι «σημαίνει καλύτερα εισοδήματα», «περισσότερες επενδύσεις και περισσότερες και πιο καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας», όταν προϋπόθεσή της είναι ακριβώς η επίθεση σε εργατικά δικαιώματα και μισθούς. Σήμερα, ο πρωθυπουργός μεταβαίνει στον Εβρο, όπου θα υπογράψει την επέκταση του έργου του φράχτη κόντρα σε πρόσφυγες και μετανάστες.

Αλλωστε, για το ότι η καπιταλιστική ανάπτυξη και οι επενδύσεις έχουν ως προϋπόθεση το τσάκισμα του λαού, αποκαλυπτικός ήταν χτες ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αδ. Γεωργιάδης, ο οποίος μιλώντας χτες στο «Real Estate Summit 2023», τόνισε ότι «τα τέσσερα αυτά χρόνια της κυβερνήσεως του Κυρ. Μητσοτάκη ήταν πολύ καλά χρόνια για την αγορά ακινήτων». Ενώ επιχειρώντας να δικαιολογήσει τις αυξήσεις στα ενοίκια, που τσακίζουν τον λαό και τη νεολαία, είπε κυνικά ότι «δεν μπορεί να έχεις οικονομική επιτυχία και να μην ανεβαίνουν οι τιμές, είναι παράλογο. Το ένα συγκρούεται με το άλλο».

Την ίδια ώρα διαβεβαίωνε τους «επενδυτές» ότι «δεν πρέπει να φοβόμαστε την επένδυση σε αυτό το χώρο (...) Εχουμε πολύ δρόμο και πολλά χρόνια ανάπτυξης μπροστά μας (...) Ακόμα και σήμερα, μετά από τέσσερα καλά χρόνια, η μέση αξία ακινήτου στην Ελλάδα είναι πολύ χαμηλότερη από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο και από αυτό που θα έπρεπε να είναι», προϊδεάζοντας για τα χειρότερα, μαζί με τα αλλεπάλληλα κύματα ακρίβειας και τους μισθούς - χαρτζιλίκι.

Ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Οικονόμου, είπε χτες ότι «είμαστε ένα σκαλοπάτι πριν από την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας και αυτό μπορεί να γίνει πραγματικότητα μέσα σε αυτή τη χρονιά, με την κυβέρνηση της ΝΔ και με κλίμα πολιτικής σταθερότητας», διαφημίζοντας και σε αυτό το θέμα τη χρησιμότητά της για το κεφάλαιο και κρύβοντας πως προϋπόθεση είναι η νέα φουρνιά αντιλαϊκών μέτρων και οι χιλιάδες πλειστηριασμοί.

Στο μεταξύ, χτες το πρωί, μιλώντας η Ντόρα Μπακογιάννη στον «ΣΚΑΪ», ουσιαστικά επιβεβαίωσε το παζάρι στο οποίο βρίσκονται ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, με περιεχόμενο το πώς και από ποιους θα συγκροτηθεί η επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση, κάτι αναμενόμενο μιας και έχουν κοινή στρατηγική και συμφωνούν στα βασικά. Εκεί δήλωσε «σίγουρη ότι θα πάμε σε δεύτερες κάλπες με πλειοψηφικό» και ότι «με το πλειοψηφικό υπάρχουν δύο πιθανότητες: Να πάρει αυτοδυναμία η ΝΔ ή θα κάνουμε ειλικρινή προσπάθεια συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ