Παρασκευή 31 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Σχέδια για μεταφορά αιτούντων άσυλο σε βάσεις και κρουαζιερόπλοια

Πιο σκληρή μεταναστευτική πολιτική σχεδιάζει η κυβέρνηση του Βρετανού πρωθυπουργού, Ρίσι Σούνακ, με γνώμονα μεταξύ άλλων τη μείωση του κόστους «φιλοξενίας» αιτούντων άσυλο και μεταναστών σε ξενοδοχεία και πανδοχεία.

Εξετάζονται πρώην αεροπορικές βάσεις της RAF στο Εσεξ και στο Λινκοσάιρ ως πιθανά μέρη στέγασης καθώς και πρώην κρουαζιερόπλοια (όπως ένα «παροπλισμένο» σκάφος από την Ινδονησία) ή και ιδιωτικές εκτάσεις στο Μπέχιλ και στο Ανατολικό Σάσεξ αλλά και στρατώνες στο Κάτερικ Γκάρισον στο Γιορκσάιρ.

Στο φόντο αυτών των σχεδιασμών φαίνεται ότι το αρχικό σχέδιο της κυβέρνησης για την αποστολή αιτούντων άσυλο στη Ρουάντα (που είχαν σχεδιάσει ο πρώην πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον και η τότε υπουργός Εσωτερικών Πρίτι Πατέλ) αντιμετωπίζει σειρά προβλημάτων, εάν τελικά τεθεί σε εφαρμογή μεταξύ άλλων και λόγω νομικών κωλυμάτων. Για να υλοποιηθεί το σχέδιο απαιτούνται τουλάχιστον 140 εκατ. στερλίνες, ενώ παρά τη δημοσιοποίησή του πέρσι, τα καραβάνια παράτυπων μεταναστών μέσω Μάγχης συνεχίστηκαν απρόσκοπτα.

Η οργάνωση Refugee Council ανακοίνωσε ότι «ανησυχεί βαθιά» για τα σχέδια αυτά, ενώ πρόσθεσε ότι η στέγαση σε στρατώνες είναι «εντελώς ακατάλληλη» για τις ανάγκες των αιτούντων άσυλο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ