Τρίτη 4 Απρίλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνέντευξη στην εκπομπή «Καλύτερα δε γίνεται»

Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε το Σάββατο ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στην Ναταλία Γερμανού και στην εκπομπή «Καλύτερα δε γίνεται» στον «Alpha». Με χαλαρή διάθεση, ο Δ. Κουτσούμπας εξιστόρησε στιγμιότυπα από τα παιδικά και νεανικά του χρόνια, αλλά και από την κομματική ζωή.

Απαντώντας σε ερωτήματα για την πολιτική του Κόμματος, τόνισε ότι χρειάζεται συνολικά αλλαγή ρότας, αφού όσο προχωράμε στις ράγες αυτής της ανάπτυξης και του συστήματος που είναι για τους λίγους, τόσο τα πράγματα θα γίνονται χειρότερα.

Ερωτώμενος αν το ΚΚΕ θα συνεργαστεί με άλλο κόμμα, ο Δ. Κουτσούμπας επισήμανε ότι αν έλεγε κάτι τέτοιο, θα ήταν «πρωταπριλιάτικο αστείο» και δεν θα το πίστευε κανείς, γιατί η θέση του ΚΚΕ είναι διακηρυγμένη στον λαό και σταθερή.

Εξήγησε ότι οι πολιτικές όλων των άλλων κομμάτων, που τις γνωρίσαμε καθώς ήταν κυβερνητικά κόμματα, έχουν κριθεί πολιτικά. Υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ έχει Πρόγραμμα, έχουμε πολιτική πρόταση, είμαστε έτοιμοι για να συμμετέχουμε στη διακυβέρνηση της χώρας, αλλά με άλλους όρους, με άλλες προϋποθέσεις, με τον λαό πραγματικά κυρίαρχο, να είναι στην εξουσία.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας ανέπτυξε ακόμη τις θέσεις του ΚΚΕ για μια σειρά από ζητήματα που αφορούν τις διαπροσωπικές σχέσεις, το σύμφωνο συμβίωσης αλλά και την αναδοχή και την τεκνοθεσία, εστιάζοντας στην ανάγκη κρατικής στήριξης και προστασίας του παιδιού.

Τόνισε ότι οι διαπροσωπικές σχέσεις των ανθρώπων, η συμβίωση δεν μπορεί να στηρίζονται σε καταναγκαστικούς όρους και μέτρα με οικονομικά κριτήρια ή άλλα κοινωνικά κριτήρια περασμένων εποχών, ενώ ζητήματα όπως η Υγεία, η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, η Κοινωνική Ασφάλιση θα έπρεπε να είναι εξασφαλισμένα για όλους, να λύνονται απ' το κράτος για τον καθένα, ανεξάρτητα απ' το αν κάποιος είναι παντρεμένος ή όχι, αν έχει σχέση ή όχι, αν έχει ετερόφυλο σεξουαλικό προσανατολισμό ή ομόφυλο σεξουαλικό προσανατολισμό.

Στο τέλος της συνέντευξης η Ν. Γερμανού πρόσφερε στον Δ. Κουτσούμπα ένα λεύκωμα για το πώς γράφτηκε το τραγούδι «Imagine» του Λένον, μια ποιητική συλλογή του Π. Ελυάρ και μια κούπα που έγραφε «Αλλά αυτός... είστε!».

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ πρόσφερε στην Ναταλία Γερμανού, από το Αρχείο του ΚΚΕ, τις επιστολές που έγραψε απ' την εξορία η Ηλέκτρα Αποστόλου στον σύζυγό της, μια καινούρια έκδοση βιβλίου για τον Θάνο Μικρούτσικο και τη συλλεκτική έκδοση, βιβλίο - cd «Θάνος Μικρούτσικος. Καντάτα για τη Μακρόνησο - Σπουδή σε ποιήματα του Βλαδίμηρου Μαγιακόβσκη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ