Τρίτη 2 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΘΗΝΑ
Συλλαλητήριο αλληλεγγύης

Ενα ακόμα δυναμικό συλλαλητήριο αλληλεγγύης στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού, πραγματοποίησε χτες το βράδυ στο κέντρο της Αθήνας πλήθος κόσμου, ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα του ΕΚΑ, της ΕΕΔΔΑ, παλαιστινιακών οργανώσεων και άλλων μαζικών φορέων. Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στις 7 το απόγευμα στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθήνας, κρατώντας πανό, παλαιστινιακές σημαίες και πικέτες με συνθήματα υπέρ της Ιντιφάντα.

Στο σύντομο χαιρετισμό του προς τους συγκεντρωμένους, ο Μανώλης Γλέζος υπογράμμισε ότι η πραγματοποίηση ενός ακόμα συλλαλητηρίου κατά της δολοφονικής πολιτικής του Αριέλ Σαρόν αποδεικνύει ότι ο ελληνικός λαός στέκεται στην πρωτοπορία του διεθνούς αντιιμπεριαλιστικού κινήματος. Εκ μέρους της Ενωσης Παλαιστινίων Εργαζομένων στη χώρα μας, ο Εκτάμι Μισάρ ευχαρίστησε τους συγκεντρωμένους και τον ελληνικό λαό για την έμπρακτη αλληλεγγύη που εκφράζει στους Παλαιστίνιους όλο το διάστημα που εξελίσσεται η Ιντιφάντα.

Μετά το τέλος των ομιλιών, οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία προς τη Βουλή, όπου και επέδωσαν ψήφισμα, στο οποίο καλούνται η ελληνική κυβέρνηση, η Βουλή των Ελλήνων, να αναλάβουν διεθνή πρωτοβουλία προς τους διεθνείς οργανισμούς και την Ευρωπαϊκή Ενωση, απαιτώντας: Να παρέμβουν με τον πιο αποφασιστικό τρόπο, ώστε να τερματιστεί η ομηρία του Γ. Αραφάτ, να αποσυρθούν οριστικά και αμετάκλητα οι ισραηλινές δυνάμεις από τα κτίρια της Παλαιστινιακής Αρχής. Να απαιτήσουν τον τερματισμό της ισραηλινής κατοχής στα παλαιστινιακά εδάφη, την άμεση ανακήρυξη του παλαιστινιακού κράτους, την επιστροφή όλων των προσφύγων στις εστίες τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ