Τρίτη 4 Απρίλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΡΙΑ - ΙΣΡΑΗΛ
Φονικές πυραυλικές επιθέσεις

Το Ισραήλ εντείνει τις προκλήσεις απέναντι στους Ιρανούς «Φρουρούς της Επανάστασης» που βρίσκονται στη Συρία, προχωρώντας το Σαββατοκύριακο σε νέα αεροπορική επιδρομή με αποτέλεσμα - συνολικά από την Παρασκευή - τον θάνατο δύο ακόμα Ιρανών και τον τραυματισμό πέντε Σύρων στρατιωτών.

Το βράδυ της Παρασκευής είχε σκοτωθεί άλλος ένας Ιρανός, ενώ μέχρι τα ξημερώματα της Κυριακής τραυματίστηκαν άλλοι πέντε Σύροι στρατιώτες στην αεροπορική επιδρομή στη Χομς, στην κεντρική Συρία. Ηταν η τρίτη αεροπορική επιδρομή στη Συρία σε διάστημα μικρότερο από τέσσερις μέρες.

Η συριακή κυβέρνηση έκανε λόγο για επιδρομές από τον «ισραηλινό εχθρό», ενώ το ιρανικό υπουργείο Εξωτερικών προειδοποίησε ότι θα απαντήσει «στην κρατική τρομοκρατία του ισραηλινού σιωνιστικού καθεστώτος όταν αυτό επιλέξει».

Πριν την τελευταία επίθεση το Ισραήλ είχε επικαλεστεί ως πρόσχημα την είσοδο μη επανδρωμένου αεροσκάφους στον εναέριο χώρο του.

Ακόμα, το Σάββατο πραγματοποιήθηκε επίσκεψη του Σύρου υπουργού Εξωτερικών Φαϊσάλ μπιν Μικντάντ στο Κάιρο, για πρώτη φορά από την έναρξη της επέμβασης το 2011, ενώ αναμένεται σύνοδος των υφυπουργών Εξωτερικών Ρωσίας, Συρίας, Ιράν και Τουρκίας στη Μόσχα τις επόμενες μέρες, στο πλαίσιο προσπαθειών της ρωσικής διπλωματίας για εξομάλυνση των τουρκοσυριακών σχέσεων.

Η επίσκεψη του Σύρου ΥΠΕΞ στην Αίγυπτο έγινε σε περίοδο που εντείνονται οι φήμες ότι η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και άλλες αραβικές χώρες προωθούν την επαναφορά της Συρίας στον Αραβικό Σύνδεσμο, παρά τις αντιδράσεις του Κατάρ, των ΗΠΑ και του Ισραήλ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ