Τρίτη 4 Απρίλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ - ΑΙΓΥΠΤΟΣ
Επίσκεψη του Σίσι στην Τζέντα

Την επιβεβαίωση των καλών διμερών σχέσεων Αιγύπτου και Σαουδικής Αραβίας, παρά τις επικρίσεις της δεύτερης για χειρισμούς στην οικονομία από την αιγυπτιακή κυβέρνηση, επιχείρησε να αποδείξει μέσα στο τελευταίο 48ωρο ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, πραγματοποιώντας επίσκεψη στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας και συναντώντας τον πρωθυπουργό και πρίγκιπα - διάδοχο στον θρόνο Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν.

Ο Μπιν Σαλμάν υποδέχτηκε τον Σίσι στην Τζέντα τα ξημερώματα της Δευτέρας και, σύμφωνα με διάφορα ΜΜΕ, οι δύο ηγέτες συζήτησαν τις διμερείς περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις. Ο Αιγύπτιος Πρόεδρος μάλιστα τόνισε ότι συζήτησαν τις προοπτικές συνεργασίας και περαιτέρω ενίσχυσης των διμερών σχέσεων σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος, αλλά και περιφερειακές εξελίξεις. Ακόμα, κατηγόρησε πλατφόρμες Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης ότι συμμετέχουν στη διασπορά φημών για εντάσεις στις διμερείς σχέσεις, θέλοντας «να καταφέρουν πλήγμα» στις σχέσεις των δύο χωρών.

Το πρώτο 9μηνο του 2022 η Σαουδική Αραβία ήταν μεταξύ των 10 πρώτων χωρών που αύξησαν τις εξαγωγές τους στην Αίγυπτο (πάνω από 1,8 δισ. δολάρια). Το ίδιο διάστημα επιβεβαιώθηκε ότι η Σαουδική Αραβία ήταν μεταξύ των 5 αραβικών χωρών με τις περισσότερες εξαγωγές στην Αίγυπτο (ξεπέρασαν σε αξία τα 6,4 δισ. δολάρια).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ