Τρίτη 11 Απρίλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ψήφος στο ΚΚΕ η απάντηση σε όσους κρατούν τους εργαζόμενους σε ομηρία

Ανακοίνωση της Τομεακής Οργάνωσης Τοπικής, Περιφερειακής και Κεντρικής Διοίκησης της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ

«Τώρα είναι ανάγκη να δυναμώσει ο αγώνας για μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις με κρατική χρηματοδότηση. Για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για το σύνολο των υπηρεσιών», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Τομεακή Οργάνωση Τοπικής, Περιφερειακής και Κεντρικής Διοίκησης της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ.

Στην ίδια ανακοίνωση, αποκαλύπτοντας τον βαθύ αντεργατικό χαρακτήρα των πολιτικών των κυβερνήσεων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνει πως αυτές «καθιέρωσαν και γενίκευσαν τις "ελαστικές" εργασιακές σχέσεις που έχουν κάνει τη ζωή των εργαζομένων λάστιχο». Ενώ σε άλλο σημείο αναφέρει: «Κανένας τους δεν μπορεί να παριστάνει τον σωτήρα, αφού με κάθε λογής κυβέρνηση, με κορμό είτε τη ΝΔ είτε τον ΣΥΡΙΖΑ, οι εργαζόμενοι είναι όμηροι συμβάσεων. Κανείς εργαζόμενος να μην πέσει στην παγίδα των ανέξοδων προεκλογικών υποσχέσεων: "Θα αλλάξουν τα πράγματα", "θα αλλάξουμε υπουργό", "θα πάρουμε πίσω την εγκύκλιο Βορίδη αν γίνουμε κυβέρνηση".

Κανείς τους δεν λέει κουβέντα για μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Οι προεκλογικές εξαγγελίες τους για νέα προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας αποδεικνύουν ότι είναι ορκισμένοι εχθροί του δικαιώματος για μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Γι' αυτό όλοι αυτοί αρνήθηκαν να υιοθετήσουν την πρόταση των 150 Ομοσπονδιών και Σωματείων Εργαζομένων του Δημοσίου ώστε να αναθεωρηθεί το άρθρο 103 του Συντάγματος της χώρας μας που απαγορεύει τη μετατροπή των συμβάσεων εργασίας από ορισμένου χρόνου σε αορίστου στο Δημόσιο στην πρόσφατη συνταγματική αναθεώρηση. Μόνο το ΚΚΕ την υιοθέτησε».

Ακόμα καταγγέλλει τις δυνάμεις του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού, οι οποίες «στήνουν προεκλογική καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ και δημάρχων πάνω στις πλάτες και στην αγωνία χιλιάδων συμβασιούχων. Προβάλλουν ως αιτία του προβλήματος μόνο την επαίσχυντη εγκύκλιο Βορίδη. Κρύβουν ότι και πριν από αυτή, την περίοδο 2013 - 2019, οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ μείωσαν τους μόνιμους δημόσιους υπαλλήλους κατά 27.000 και διπλασίασαν τον αριθμό των συμβασιούχων εργαζομένων».

Στο κάδρο βάζει και τις ευθύνες των δημοτικών και περιφερειακών αρχών «οι οποίες συναινούν και υλοποιούν πρόθυμα τις πολιτικές που απαιτούν ραγδαία αύξηση των εργαζομένων μέσω προγραμμάτων "ελαστικής" εργασίας αντί για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού».

Δείχνοντας το αναγκαίο και δίκαιο του αιτήματος για μόνιμη και σταθερή δουλειά υπογραμμίζει ότι «χωρίς τη δουλειά των συμβασιούχων εργαζομένων οι υπηρεσίες (...) θα καταρρεύσουν, αφού προσεγγίζουν το 50% του προσωπικού σε πολλές υπηρεσίες των δήμων και της Περιφέρειας Αττικής. Την ίδια ώρα, όλες οι υπηρεσίες είναι υποστελεχωμένες, υπολειτουργούν και δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες του λαού που πληρώνει τα σπασμένα της αντεργατικής - αντιλαϊκής πολιτικής.

Αυτή η πραγματικότητα είναι η ατράνταχτη απόδειξη ότι σήμερα όλοι οι εργαζόμενοι θα μπορούσαν να έχουν σταθερή δουλειά με δικαιώματα, να υπάρχουν σύγχρονες, δωρεάν ποιοτικές υπηρεσίες για τις ανάγκες του λαού».

Προβάλλοντας ως διέξοδο τον δρόμο του αγώνα υπενθυμίζει ότι «οι μαζικές μεγάλες κινητοποιήσεις του 2017 οδήγησαν στην προκήρυξη 8.166 θέσεων στην καθαριότητα και την αντίστοιχη προκήρυξη στο πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι"».

Μέσα σε αυτούς τους αγώνες, τονίζει, «κάθε εργαζόμενος συνάντησε το ΚΚΕ στην πρώτη γραμμή» και καλεί «κάθε εργαζόμενη και εργαζόμενο στις εκλογές στις 21 Μάη να δώσει αγωνιστική απάντηση σε όσους κρατούν τη ζωή του σε ομηρία, με δυνατό ΚΚΕ. Για νέους, πιο δυνατούς, νικηφόρους αγώνες για δουλειά και ζωή με δικαιώματα. Να στηρίξει τον δρόμο της σύγκρουσης με τη σημερινή βαρβαρότητα, για μια κοινωνία που η εργασία θα είναι καθολικό δικαίωμα, όπου θα εργάζονται όλοι από την πρώτη στιγμή στην ειδικότητά τους, για την ικανοποίηση των αναγκών της κοινωνίας στο σύνολό της.

- Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

- Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις με κρατική χρηματοδότηση. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για το σύνολο των υπηρεσιών.

- Να καταργηθούν ο νόμος Βορίδη και όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που εμποδίζουν τη μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ