Τρίτη 11 Απρίλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΥΓΕΙΑ
ΚΟΡΙΝΘΟΣ
Μόνη της γενική γιατρός εφημέρευε 24 ώρες στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου!

Μόνη της βρέθηκε να εφημερεύει στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου, το Σάββατο, γενική γιατρός, λόγω βασικών ελλείψεων προσωπικού σε άλλο ένα νοσηλευτικό ίδρυμα.

Στο Τμήμα θα έπρεπε να εργάζονται 6 γιατροί ειδικότητας και πλέον στελεχώνεται μόνο με έναν μόνιμο γενικό ιατρό και άλλους 5 αποσπασμένους από Κέντρα Υγείας και τις Φυλακές Κορίνθου, που καλούνται για τις εφημερίες, ενώ ο διευθυντής του πρόσφατα μεταφέρθηκε στη Χειρουργική κλινική. Την ίδια ώρα το Γενικό Νοσοκομείο στερείται και τμήματος διαλογής.

Το περιστατικό ανέδειξε με ανακοίνωσή της η ΚΟΒ Υγείας της ΤΕ Κορινθίας του ΚΚΕ, σημειώνοντας ότι η γενική γιατρός δικαιολογημένα δεν άφησε το συμβάν στο «πάμε και όπου... βγει», αντίθετα διαμαρτυρήθηκε προφορικά και γραπτά τονίζοντας τους κινδύνους που ελλοχεύουν από την εφημερία ενός μόνο ανθρώπου στο ΤΕΠ για 24 ώρες. Στην κίνησή της η διοίκηση του Νοσοκομείου, από κοινού με την 6ηΥΠΕ, απάντησε με την παύση της μετακίνησής της για εφημερίες, χωρίς καμιά δικαιολογία!

Για την κατάσταση στο Νοσοκομείο πρόσφατες ήταν και οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων του, με στήριξη από εργατικά συνδικάτα και λαϊκούς φορείς. Η ΚΟΒ επισημαίνει τις ευθύνες των κυβερνήσεων για τις τεράστιες ελλείψεις σε μέσα και προσωπικό που φέρνουν τέτοιες καταστάσεις.

Υπογραμμίζοντας ότι οι λαϊκές ανάγκες και στην Υγεία δεν μπορούν να υπολογίζονται ως κόστος, καλεί σε πάλη, μεταξύ άλλων, για πλήρη στελέχωση του νοσοκομείου με όλο το απαραίτητο προσωπικό όπως και τον αναγκαίο εξοπλισμό. Καλεί σε αποφασιστική ενίσχυση του Κόμματος στις ερχόμενες εκλογές ώστε να ενισχυθεί η μάχη του λαού για «το καινούργιο, το σύγχρονο, αυτό που πραγματικά δικαιούμαστε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ